31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’li Elif Köse’nin Safranbolu Belediye Başkanı seçildikten sonra, başkanın yakın çalışma ekibi ve basın bürosuna bir grup personel alınmıştı.

2019’da işe başlayan personellerden bir tanesinin, 2020 Mayıs-Haziran aylarında İstanbul’a taşındığı halde Safranbolu Belediyesinden ilişiğinin kesilmediği ve hala maaş verildiği iddiası yine ciddi tartışmalara yol açtı.

Yaklaşık 6-7 ay önce Safranbolu’dan ayrılıp, evini taşımasına ve yeni ikameti İstanbul olmasına rağmen Safranbolu Belediyesi’nde hala çalışıyor gözüküp, 7 aydan fazladır maaş yatırıldığı iddiası ile ilgili Başkan Elif Köse’nin kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniliyor.

HAKSIZ FAZLA MESAİLER Mİ YAZILIYOR

İstanbul’da yaşayan eski belediye personeline hala maaş yatırıldığı iddiasının yanı sıra, belediyede çalışan bazı kişilerin de haksız yere maaşının yarısı kadar fazla mesai aldığı iddiaları da ayrı bir tartışma konusu.

CHP’li Safranbolu Belediyesinde, çalışmadığı halde maaş alan ve haksız yere tavandan fazla mesailer alındığı iddialarına, kamu vicdanını rahatlatacak açıklamaları, Belediye Başkanı Elif Köse’nin yapması isteniliyor.