Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisinde doktora yumruk atan, doktoru da korumaya çalışan hemşireyi yumruklayan ve hastane güvenlik görevlisine saldıran Jandarma Uzman Çavuş, kolundaki pansumanı ve serumu çıkarıp atınca ortalık kan gölüne döndü.

Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisinde nöbetçi doktora, tüm acil servis çalışanlarına ve hastalara saldıran Jandarma Uzman Çavuş zor kontrol altına alındı.

Dün gece saat 02.00 sularında Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık çalışanlarını dehşete düşüren şiddet olayı, yaşandı.

Acil servise kolunu camla kesmiş halde getirilen bir Jandarma personeli, nöbetçi doktor tarafından müdahale edilip, tedavisi başlatılan hastanın kolunda arter kesisi olması şüphesiyle, bir üst merkeze sevk yapıldı.

Sevk işlemleri yapılırken, dışarıdan başka bir hasta yakınının “15 dakikadır aynı hastaya bakıyorsunuz, bize ne zaman bakacaksınız?” diye bağırarak içeriye girmesiyle, içerideki zaten sinirli ve ajite olan hasta kontrolden çıkıp hasta yakınını yumrukladı. Zapt edilemeyen hasta, koridora çıkıp acil serviste bulunan diğer hasta ve hasta yakınlarına da saldırıp, önüne gelene yumruk attı.

Acil servisteki tüm hasta ve hasta yakınları kaçarken, kendisini sakinleştirmek isteyen doktoru ve hemşireyi yumruklayan, hastane güvenlik görevlisine saldıran hasta, kolundaki pansumanı ve damar yolunu da çıkarıp atınca ortalık kan gölüne döndü.

4-5 kişinin tutup yere yatırmasıyla ancak zapt edilen Jandarma uzman çavuş, daha sonra polisin gelmesi ve kendisinin de sakinleştirilmesiyle bir üst merkeze 112 ile sevk edildi.

Dün gece yaşanan olayla ilgili Savcılık soruşturması başlatıldı ve sağlık çalışanlarını darp eden Jandarma uzman çavuş gözaltına alınmadan, serbest bırakıldı.

Karabük Valiliğin ise Safranbolu Devlet Hastanesinin acil servisinde yaşanan saldırı olayı ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin savcılık haricinde, basına veya dışarı verilmesini yasakladı.

Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının iş yerlerinde can güvenliği olmadığına dikkat çeken HEKİMSEN (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) “Her mesaimize ya da her nöbetimize giderken, acaba bugün bir şiddet olayı yaşar mıyım? Acaba bugün canıma bir zarar gelir mi?” endişesiyle evden çıkıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle stresimiz katlanarak artıyor, yoğun stres sağlığımızı bozuyor. Her gün onlarca hekime ve diğer sağlık çalışanlarına şiddet olayı yaşanırken hala güvenlik tedbirlerinin alınmamış olması kimin sorumluluğundadır? Buna kim dur diyecek? Herkes canını bize emanet ederken, biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak canımızı kime emanet edeceğiz?” açıklamasını yaptı.