Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi tarafından Mart ayında örgütlenen Rolmak Döküm işyerinde Toplu İş Sözleşme sürecine geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, bugün itibariyle bağıtlanan toplu iş sözleşmesini Rolmak Döküm Genel Müdürü Cenk Gedikoğlu ile imzaladı.

Günlerdir süren görüşmelerinin ardından bugün bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesinde çalışanların yıllık kazançlarının aylık ortalaması baz alındığında, yüzde 65 oranında zam sağlandı.

Yakacak yardımı, bayram ikramiyesi, okul yardımı ve her 3 ayda bir ikramiye hakkı da böylelikle kazanılmış oldu.

Mart ayındaki günlük yevmiyelerinin üstüne yüzde 40 oranında zam alındığını da belirten Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, yetkili oldukları işyerlerindeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve diğer çalışmalarda Karabük Şubesine büyük destek veren Genel Başkan Yunus Değirmenci ile Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu;

Öncelikle Rolmak Döküm Genel Müdürü Cenk Gedikoğlu’na toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki uzlaşmacı tutumlarından dolayı teşekkür ederim. Bir yıl önce göreve geldiğimizde, sendikamızın Karabük ve bölgesinde yaklaşık 3800 üyesi vardı ve metal iş kolunda 7000 civarında işçi bulunuyordu.

Şube yönetimimizle birlikte yoğun bir örgütlenme çalışması başlattık ve kısa bir süre içinde şubemizin üye sayısını 6000’lere çıkarmayı başardık. Karabük ve bölgede bulunan metal iş kolundaki işçi kardeşlerimizin gelir düzeylerini artırmak, refah paylarına katkı yapmak bizlere düşen bir görev olduğunun bilinciyle görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.” dedi.