Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresi öncesinde delege seçimleri başladı. Dün yapılan Karabük Belediyesindeki delege seçimlerinde 56 delegenin, 37’sini alan Şube Başkan adayı Rıza Taşdelen, bugün de Safranbolu Belediyesinde başkan gibi karşılandı.

Yarın Safranbolu Belediyesinde gerçekleştirilecek olan delege seçimleri öncesinde işçiler tarafından coşkuyla karşılanan Rıza Taşdelen, kendisi ile ilgili çok büyük entrikalar oynandığını ama bu entrikalara, kurdukları birliktelikle yenilmediklerini ve Karabük Belediyesinde bir destan yazdıklarını ifade etti.  

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen “Karabük’te öyle bir destan yazdık ki, her türlü algı yapmalarına rağmen, her türlü entrikalara rağmen bu emeğin aslanlarıyla mevcut sendika yönetimine öyle bir tokat vurduk ki, yine de akılları başlarına gelmemiş, uyuyamamışlar. Sabah sizin karşınıza geçip te ‘Rıza Taşdelen delege çıkamadı. Bizlere destek verin, bizlerle birlikte olun.’ Demişler. Hala daha akılları başlarına gelmemiş. Biz Karabük’te öyle bir birlik ve beraberlik kurduk ki, bu Rıza Taşdelen kardeşiniz hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadı. Onlar şunu unuttu; Bir tek Rıza Taşdelen değil, binlerce Rıza Taşdelen var.” Diye konuştu.

Kendisi ile ilgili mevcut şube yönetiminin hala entrikalar kurduğunu ifade eden Taşdelen işçilere karşı yaptığı konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü;

“Arkadaşlar hala entrika oyunları döndürmeye çalışıyorlar. Biz Karabük’te birlik ve beraberliği sağladık. Biz Karabük’te kardeşliği kurduk, sandığa yansıttık. Sandıkta öyle bir oyunlar yaptılar ki ben bu seçimi iptal ettirebilirdim ama ettirmedim. Çünkü emeğin aslanlarına güvendim, kardeşlerime güvendim, çoğunluğu aldık.

Biz öyle keskin bir viraj döndük ki, birlik ve beraberlik içerisinde döndük. Yarınki seçimde son noktayı sizlere bıraktım. Sizde birlik ve beraberliğinizi gösterip, mevcut yönetime cevabı sizlere bıraktım arkadaşlar. Bu birlik ve beraberlik içerisinde o kadar güzel şeyler yapacağız ki hiç kimse yıkamayacak. Biz çok büyük bir gücüz. Bu gücü birlik ve beraberlik içerisinde mevcut yönetime gösterelim. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu verin. Ben başkan değilim, biz başkanız ve bu sendikayı hep birlikte yöneteceğiz.”

Yarın yapılacak Safranbolu Belediyesindeki delege seçimlerinde 27 delege belirlenecek ve şu ana kadar Rıza Taşdelen’den başka bir adayın delege listeleri çıkartamadığı da belirtiliyor.