Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresinde 1 Kasım Pazartesi günü başlayacak olan delege seçimleri takvimi açıklandı.

1 Kasım Pazartesi Karabük, 3 Kasım Çarşamba Safranbolu Belediyesinde, hemen ardından Sinop il ile Kastamonu’nun bazı ilçe belediyeleri ve Eskipazar Belediyesinde yapılacak olan delege seçimlerinde 125 delege sandıktan çıkacak.

Yaklaşık 6 ay önce Şube başkanlığı sürecini başlatan, Karabük Belediye işçisi Rıza Taşdelen birkaç gün sonra başlayacak olan delege seçimlerini değerlendirdi.

BÜTÜN BELEDİYELERDE VARIZ.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen, “Kastamonu, Abana’dan, Cide’ye, Küre Belediyesinden, Sinop Belediyesine, Safranbolu, Karabük ve Eskipazar Belediyesine kadar şubemize bağlı olan tüm belediyelerimizde varız.

Aylardır bu belediyelerimizde çalışan üyemiz işçiler ile çok sıkı diyaloglar içindeyiz. Bütün işyerlerimizde delege listelerimiz hazır. Alın teri ile ekmeğini kazanan, belediye çalışanı emekçi üyelerimizin ilgisi ve Allah’ın da izni ile 125 delege adayımız ile en fazla delegeyi sandıktan çıkaracağımızdan şüphemiz yok.” Dedi.

BELEDİYE İŞÇİLERİMİZ ARTIK YALNIZ DEĞİLLER

Belediye İş Sendikası Karabük Şubesine bağlı tüm belediyelerde çalışan emekçi üyelerin sendika yönetimi tarafından bu zamana kadar hiçbir ilgi ve alaka görmediklerine değinen Taşdelen, “Sendikamızda yıllardır bir şekilde yönetime gelen başkan ve yöneticiler, maalesef işçi kardeşlerimizi çok ama çok ihmal etmişler. Sendika üyesi belediye işçilerimiz bu seçim sürecinde bir sendikalarının olduğunu gördüler. Allah’ın izni, işçi kardeşlerimizin de ilgisi ile göreve geldiğimiz de yeni bir dönem başlatacağız. Şubemize bağlı en uzak belediyeden, en yakın belediyeye kadar hiçbir işçi üyemiz artık kendini yalnız hissetmeyecek.

Tüm üyelerimizin mutlu gününde onlarla sevineceğiz, acılı günlerinde onlarla hüzünleneceğiz. İşyerlerinde hiçbir çalışanımızın haksızlığa maruz kalmasına, mağdur edilmesine göz yummayacağız. Bundan sonra tek bir üyemiz bile kendini yalnız hissetmeyecek.

Toplu İş Sözleşme süreçlerinde işçi kardeşlerimizin hak ettiği ücret artışından ve sosyal haklarından asla taviz vermeyeceğiz.” Diye konuştu.

SENDİKAMIZI HAKETTİĞİ KONUMA GETİRECEĞİZ

“Güçlü sendika, güçlü emekçi” anlayışını taşıdıklarını belirten Rıza Taşdelen açıklamalarına şöyle devam etti;

“Belediye İş Sendikası Karabük Şubesi, yıllardır içine kapanık bir pozisyonda kaldı. Karabük’ün hiçbir yerinde doğru dürüst yer almadı. Sosyal toplumdan, işçiden, tabandan ve şehirden uzak bir yapı içinde kalan sendikamızı bölge de söz sahibi, güçlü bir sendika haline getirmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Silik yöneticiler ile bu zamana kadar kendinden hiç söz ettirmeyen bir sendika konumunda kalmışız.

Bizimle birlikte yeni dönemde Belediye İş Sendikası olarak her platformda ve her yerde olacağız. Daha güçlü ve söz sahibi bir sendika konumuna geleceğiz. Güçlü bir sendika şubesi ile emekçi üyelerimizi daha iyi temsil edeceğiz.”

İPİ GÖĞÜSLEYEN BİZ OLACAĞIZ,

Bir hafta içinde gerçekleştirilecek delege seçimlerinde en fazla delegeyi çıkartarak, ardından yapılacak olan kongrede ipi göğüsleyen taraf olacaklarından hiçbir şüpheleri olmadığını ifade eden Belediye İş sendikası Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen “Önümüze her türlü zorluğu çıkartıyorlar ama olsun. Biz bu zorlukları aşarak daha da güçleniyoruz. İpi göğüsleyen tarafın biz olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi