Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi, bu yıl Ekim ayında yapacağı kongre öncesinde hareketli günler yaşıyor.

Atama ile getirilen Genel Sekreter Hicret Bozoklu’nun, bizzat Genel Başkan Yunus Değirmenci tarafından anti demokratik bir şekilde gönderilmesine tepki gösteren Genel Başkan yardımcıları Recep Akyel ve Ferhan Öner’in, Değirmenci ile yol ayrımına girdiği konuşuluyor..

Çalışma ve iş hayatında uzman olan Genel Sekreter Hicret Bozoklu’nun sendikadan gönderilmesine tepki gösteren şubeler ise şimdi gözleri Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’e çevirdiler. Akyel’in aday olması yönünde büyük baskılar yaptıkları belirtiliyor..

Şubelerden ve tabandan, Genel Başkan adayı olması yönünde son günlerde büyük baskı gördüğü konuşulan 20 yıllık deneyimli sendikacı Recep Akyel ise sessizliğini koruyor.

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Ferhan Öner başta olmak üzere, çok sayıda şube başkanı ile yöneticilerin ve işçilerin Recep Akyel’in öne çıktığı video kliplerini yayınlamaları ise ayrı bir mesaj verildiği yönünde yorumlanıyor.

Genel Başkan adaylığı ile tüm gözlerin kendisine çevrildiği Recep Akyel’in ise son yıllarda sendika genel merkezinde yaşanan bazı olaylardan ve işçi haklarını savunma yönünde zayıf kalınmasından rahatsız olduğu da tabanda konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi