Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Özel Öğretim Şubesi, yeni ruhsatlandırılan bir Kişisel Gelişim Kursu ile ilgili adeta skandala imza attı.

Yaklaşık altı ay önce Şirinevler mahallesinde bir apartmanın bodrum katındaki küçük bir alanda Kişisel Gelişim Kursu açılmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde müfettişler tarafından üç defa inceleme raporu düzenlenmiş ve her defasında hazırlanan raporda bodrum katı olan bu yerin MEB standartlarına, yönergeleri ile yürürlükteki mevzuata aykırı olduğu rapor edilerek, kurs kapatılmıştı.

Kapanan özel kurs merkezi ile ilgili her defasında açılamaz raporu olduğu halde ve ısrarla tekrar tekrar yeni rapor düzenlenmesine rağmen 3 kez olumsuz karar alınmıştı. Ruhsatı olmayan bu bodrum katındaki özel kurs merkezi öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğünün gözü önünde faaliyetlerine devam ettirmişti. 

Konuyla ilgili iddialar arasında, bu binanın gerekli şartları taşımadığı, sınıf, derslik ve diğer birimlerin metrekarelerin uygun olmadığı, ayrıca lavabo, koridor, kapı, pencere gibi bölümlerinde yönetmelikteki standartlara uygun olmadığı yer almakta. Özel kurs ruhsatı açılmak istenilen bodrum katının tavan yüksekliği uygun olmadığı, yangından korunma ve diğer konularda şartları taşımadığı halde en son düzenlenen raporda bunların tamamının göz ardı edildiği öne sürülüyor.

Tabi ki skandal bununla da bitmiyor ve açılış ruhsatı verilen bu özel kurs merkezinin toplam alabileceği öğrenci kontenjanı 12 kişi olarak belirleniyor. 

Şimdi kamu adına soruyoruz; 

Üç defa olumsuz düzenlenen rapor, dördüncüde nasıl olumluya döndü?

12 öğrenci kontenjanıyla açılan özel kurs merkezi nasıl hizmet verecek, bunun kontrolü nasıl yapılacak?

Böyle yetersiz bir alanda açılan kursta çocukların başına bir şey gelse, bunun sorumlusu kim olacak?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Öğretim Şubesinden sorumlu Müdür Yardımcısının ısrarlarıyla açılan bu kurs sahipleri ile ilgili nasıl bir ilişkisi vardır ki her şeye rağmen ruhsatlandırma yapılmıştır?