Karabük İl Özel İdaresinde Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı gibi kurumların bağlı olduğu bakanlıklardan özel idareye aktarılan 27 Milyon TL paranın harcandığı, bu kurumların yapılan işler karşılığında gelen paraların başka yerlere harcaması yapıldığı ve genel bütçede ciddi bir açığın olduğu iddia ediliyor.

Karabük İl Özel idaresinin kendi bütçesinin dışında, diğer bakanlıklardan yapılan işler için özel idareye tahsis edilen 2020 yılının 17 Milyon, bu yılın ise 10 Milyon TL parasının harcandığı öne sürülürken, bakanlıklar tarafından gönderilen paraların yapılan işler karşılığı ödemelerinin yapılamadığı ve bu paranın yerine konulamadığı kuruma yakın kaynaklar tarafından öne sürülüyor.   

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un kurum bütçesinden bu parayı yerine koymakta zorlandığı konuşulurken, önümüzdeki günlerde ödemelerin yapılamadığında büyük sıkıntılar yaşanacağı da ifade ediliyor.

Kaynakların maksadına uygun ve yerinde harcanmadığı ile önümüzdeki günlerde sorumluların karşılaştığı problemleri nasıl aşacağı ise merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi