Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji Bakan Yardımcısı ve Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılan Kongre sonrası Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığına seçilen Kenan Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kaplan, Hidayet Büyükdoğan, Ali Gürcan Barlas ve İsa Aydın, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı Ankara, Bakanlıktaki makamında ziyaret ettiler.

Bayraktar ile bir saati aşkın görüşme yapan Şube Başkanı Yılmaz ile yönetimi Kardemir, Kardökmak ve Karçel ile ilgili birçok konuyu aktardılar.

Görüşme ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Alparslan Bayraktar tarafından son derece sıcak karşılandıklarını özellikle vurguladı.

Yılmaz, "Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alparslan Bayraktar’ın bizi son derece sıcak karşılaması, ayrıca bizimle bir saati aşkın görüşmesi memnuniyetimizi arttırdı. Kendisine Kardemir çalışanları, şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.” dedi.

Kardemir, Kardökmak, Karçel işyerleri ve çalışanlar ile ilgili birçok konuyu Sayın Bayraktar’la detaylı görüştüklerini belirten Kenan Yılmaz “Sayın Bayraktar ile birçok konuyu masaya yatırdık. Kendisi her bir konuyu tek tek not aldı ve sonuna kadar ilgileneceğini ifade etti. Sayın Bayraktar’a aktardığımız konuların çözüme kavuşturulacağına inancımız tamdır. Kamuoyu ile paylaşmak istediğimiz bu konulardan biri Kardemir işçilerinin kademe sistemine geçişidir. Diğer konu ise yaklaşık 150 işçi arkadaşımız emekli olup, yerine çocuğunun Kardemir’e işe alınmasını bekliyor. Kardemir işçilerinin kademe sistemine en yakın sürede geçmesini ve emekliliklerinden sonra çocuklarının işe alınmasını isteyen 150’ye yakın işçi arkadaşımızın beklentilerinin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz.” Diye konuştu.