Bilindiği üzere Özçelik İş Sendikası Genel Kurulundan sonra Genel Başkanlık koltuğunu koruyan Yunus Değirmenci geçtiğimiz günlerde Karabük'e gelerek barış mesajları vermişti.

Değirmenci, "Kongre geride kaldı önümüze bakarak devam edeceğiz. Sendikamızın hedefleri doğrultusunda yürüyen herkesle kol kola gireceğiz. Ötekileştirmeyeceğiz, hesaplaşmayacağız." demişti.

Genel Başkan Değirmenci'nin bu sözlerinden sonra Karabük şubesiyle uyumlu bir çalışma sergileneceğinden KARDEMİR işçisi mutlu olmuştu.

Kongreden bir süre sonra KARDEMİR işçisinin yüzde 95 desteği ile gelen Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve ekibi Genel Başkanın bu uyumlu çalışma davetine ayak uydurmuştu.

Değirmenci'nin Karabük şubesinin itirazlarına rağmen işyeri temsilcilerinin 11 tanesini değiştirmesiyle Kardemir işçisinin iradesini yok saydığı görüldü. 

Özçelik İş Sendikası'nın Kardemir'deki 16 sendika temsilcisinden 11'ini değiştirmesi, Şube ile Genel Merkez arasında uyumlu çalışma sürecine darbe vuracak mı?

Özçelik iş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığına gelen Mustafa Kılıç’ın üzerinden yapılan temsilci değişikliği operasyonu Kardemir işçisinin büyük tepkisini çekti.

Değirmenci, riyakâr mı davranıyor?

Kongreden sonra her konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Yunus Değirmenci, Kardemir'de yapılan temsilci operasyonundan sonra söylemleriyle kafasının arkasındakilerinin bir olmadığı ortaya çıktı.

"Hesaplaşmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz" diyen Genel Başkanın temsilci operasyonu Kardemir işçisi arasında da huzursuzlukların başlamasına sebep oldu. Karabük şubenin temsilci operasyonundan sonra Genel Merkezle yeniden bir uyum yakalamaya çalışması da ötelendi mi?

Editör: Haber Merkezi