Çelikoğlu D.Ç.’de 389 çalışanın 277’sinin üye kaydını yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ‘Yetki Tespit’ belgesini aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “Göreve geldiğim gün bir hedefim vardı. Bölgemizde sendikamızın iş kolunda faaliyet gösteren haddehanelerde ve şirketlerde 3 Bin 500 sendikasız çalışan var. Demir Çelik sektöründe çalışan herkesi sendikamızın çatısı altında toplamak en büyük hedefim.” Diye konuştu.

İçinde bulunduğumuz çağda hiçbir emekçinin sendikasız çalışmaması gerektiğinin altını çizen Kenan Yılmaz “Sendikasız işçi çalıştırmak artık eski çağlarda kaldı. İş kolumuzdaki tüm emekçileri Özçelik İş Sendikası’nın çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Demir Çelik sektöründe nasıl hiç kimse sigortasız çalıştırılmıyorsa, artık sendikasız da çalışmasın istemiyoruz. Allah’ın izni ile ve uyum içinde tüm demir çelik çalışanları, bundan sonra sendika çatısı altında ve güvencesinde bulunmasını istiyoruz.” Dedi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Çağ Çelik Demir Çelik Sanayi Anonim Şirketinde yetki tespitini alan Özçelik İş Sendikası, bugün de Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi Şirketinde yetki tespitini aldı ve diğer demir çelik sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde de yetki almak için üye kayıtlarının başlayacağı belirtildi.