Bursa’da Mastaş işçilerinin de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine çıktığı grev 13. gününde.

Özçelik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Bursa, Mastaş fabrikasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonucu işçiler 150 evet, 37 hayır oyuyla greve çıkmıştı.

Fabrika önünde halaylar çeken Mastaş işçileri, “Bugün grevimiz beşinci gününde. Bizler hakkımız olanı alana kadar bu grevede kararlıyız. Sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Pandemi döneminde yapmadığı kadar iş yaptı fabrika ama toplu iş sözleşmesinde hakkımız olanı isteyince vermediler. Patron var olan ikramiye hakkımıza bile göz dikti. Tüm arkadaşlarımızla fabrika önündeyiz ve hakkımız olanı alana kadar da grevi devam ettireceğiz”

“Bugünlere kolay gelinmedi.” diyen Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel “180 gündür mücadele ediyoruz. Bizler hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı da sonuna kadar mücadele ederek alacağız. Bizler her zaman işyerimizle birlikte kazanmayı düşündük. İşyerimiz de kazansın, biz de kazanalım istiyoruz. Tek taraflı kazanmaya asla müsaade etmiyoruz” dedi.

Toplu sözleşme masasında 180 gündür bir arpa boyu yol alınamadığını ifade eden Recep Akyel, sözlerine şöyle devam etti “Mevcut haklarımızın üzerine yeni haklar almayı bir kenara bırakın, mevcut haklarımızda bizlerden geri adım atmamızı istiyorlar. Hepinizde onurlu bir duruş görüyorum. MASTAŞ işçisiyle, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Yunus Değirmenci’nin destekleri ile, Genel Merkezi ve şubesiyle hep birlikte haklarımızı alıncaya kadar, bu grevimiz devam edecek. Bizlerin tek bir isteği var; İnsanca yaşayacağımız bir ücret, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan her gün bu mücadelemize devam edeceğiz."