Karabük Merkez Ödemiş köyü ve Melise Köyü civarlarında öğlen 14:30 sularında çıkan yangın hala devam ediyor.

Kontrol altına hala alınamayan yangınının daha büyük ormanlık alanlara yayılmaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Orman işletmesine ait çok sayıda arazöz, su tankeri, iş makineleri ve orman işçisinin sevk edildiği yangın alanına, Karabük, Safranbolu, Yenice ve Eskipazar Belediyelerine, Karabük İl Özel İdareye, Kardemir A.Ş’ye ve özel firmalara itfaiye araçları, su tankerleri, iş makinaları yangın bölgesinde faaliyet gösteriyor.

HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE EDİLECEK

Orman Bölge Müdürlüğü basın bürosundan edinilen son bilgiye göre; Adana’dan helikopter istendi ve gece uçuşu olmadığından, sabahın ilk saatlerinde helikopter ile de havadan müdahale edilecek.

ÖDEMİŞ KÖYÜ CİVARINA YANGIN KONTROL KORİDORU KAZILDI

Ödemiş köyü yakınlarındaki yangının köye sıçrama ihtimaline karşılık, köyün etrafına iş makinaları ile yangının önünü kesmek için geniş kanallar kazıldı.

Yangın kontrol koridor kanallarının kazıldığı köy halkı, büyük bir tedirginlik içinde yangının söndürülmesini bekliyor.

KÖYLÜLER YANGIN BÖLGESİNE AKIN EDİYOR

Civar köylülerin tamamı ellerinde kazma, kürekler ile yangın bölgesine akın ediyor. Köylerde bulunan irili ufaklı su tankerleri traktör römorklarına konularak yangın bölgesine su takviyesi yapıyorlar. Civar bölge halkının kadınları ve çocukları ise yangın bölgesinde çalışanlara soğuk su ve ayranlar taşıyorlar.

YANGINI KONTORL ALTINA ALMAK NE KADAR SÜRER?

Geniş bir alanda devam eden ve kontrol altına almak için büyük mücadele verilen yangının en geç yarın akşam saatlerine kadar kontrol altına alınması bekleniliyor.

KARABÜK NET HABER YANGIN BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN YAPTI

Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu editörü Ergün Başkaya ve Kameraman Ali Aslankaya, yangının çıktığı bölgenin ik ayrı yerinden canlı yayında saniye saniye izleyicileri bilgilendirdi.

İlk önce Yenice yolu üzerinde bulunan Karabük Belediyesi kanalizasyon arıtma tesisinin oradan ve ardından asıl yangın bölgesi olan Ödemiş köyü alt tarafından canlı yayınlarla izleyiciler bilgilendirildi.

Editör: Haber Merkezi