Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, dün Karabük’te yaşanan orman yangını ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; Karabük İli, Merkez İlçe, Ödemiş Köyü mevkiinde 14:19 da çıkan orman yangınına 14:30 da müdahale edildiği belirtildi ve yangına müdahale ile ilgili verilen teknik bilgide şu ifadeler yer aldı. 

“22 Arazöz, 20 Su Tankeri, 12 İlk Müdahale Aracı, 8 dozer, 13 greyder ve 37 teknik eleman, 45 orman muhafaza memuru ve 84 yangın işçisi olmak üzere toplam 166 orman kahramanı ile yangına müdahale edilerek, kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.”

Sahada yapılacak olan hasar tespit çalışmalarının ardından, yangından zarar gören alanın yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların başlayacağı ifade edilirken, yangında can ve mal kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün açıklamasında, ayrıca bölge müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun mesajına da ver verildi.

Bayraktaroğlu, açıklamasında; “Yangının ilk çıktığı andan, son ateşin söndürülmesine kadar bizlere desteğini esirgemeyen başta Karabük Valimiz Sayın Fuat Gürel'e, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahtiyar Yılmaz’a, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’a, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'a, İl Özel idaresi, İl ve İlçe Belediyelerimize, AFAD, KIZILAY, Kardemir ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza ama her şeyden önce varlıklarını yanımızda hissetmekten onur duyduğumuz Karabük halkına şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.