Beşbinevler’de bir marketten hırsızlık yaptığı’ suçlamasıyla kendisinden zorla 20 Bin Lira para istediği yönündeki iddiaları içeren haberlere açıklama geldi.

Market sahiplerinden Hayrullah Telli, yaptığı açıklama da 76 yaşındaki İsmail Gül’ün marketlerinden son bir buçuk yıldır bu şekilde mal çaldığını itiraf ettiğini ve helalleşmek için kendilerine 20 Bin lira para teklif ettiğini söyledi.

Açıklama yapan market sahibi olay gününün güvenlik kamera görüntülerini de paylaştı.

Hayrullah Telli, ayrıca yaşlı adamın kızı Doktor Merve Gül Tatlıgün’den de kendisini ve işletmesini karaladığından davacı olacağını da belirtti.

Telli’nin açıklaması aynen şöyle;

“İsmail Gül, eşi ve doktor kızı Merve Gül Tatlıgün’ün iddialarına karşılık, market sahibi Hayrullah Telli Karabük Net Habere şu açıklamayı yaptı:

İsmini sonradan öğrendiğim İsmail Gül, 3 yıllık müşterimizdir. Yaklaşık 6 ay önce marketimize geldiği gün alışveriş arabası, alışveriş sepeti veya ürünü direk eline alarak değil, paltosundan çıkardığı poşete birden fazla ürünü yerleştirip, diğer eline başka ürün alarak, kasaların aksi yönünde ilerleyip, çıkmış ve aracına binmiştir. Bunları yaparak elindeki ürünlerimizi başka bir işletmeden aldığı izlenimini vermek istemiştir.

Kamera kayıtlarında bu hareketleri bilinçli yaptığını görmek apaçık ortadadır. Birkaç personelimizin de şahitliğinde, kendisi bu olayı bir buçuk senedir yaptığını itiraf etmiştir. Yapmış olduğu itirafıyla bu kadar uzun sürede bize verdiği zarar telafisini hesaplamak imkansızdır. Buna binaen çocuklarının mevkilerinden dolayı, kendi isminin adli makamlara yansıtılamamasını, aramızda çözmemizi istemiş ve bana 20 bin TL teklif etmiştir. Uzlaşma yapmamız ve emniyete bildirmememiz için bir takım maddi tekliflerde bulunmuştur. Bende onun yaşı ve çocuklarının kariyerini göz önünde bulundurarak, kendisinin yaptığı teklifi kabul etmişimdir. Tarafımdan, ona hiçbir teklif ya da miktar belirtilmemiştir. Maddi zararım fazla olduğu halde, bu iyi niyeti gösterip, konuyu kapatmışımdır. Ne yazık ki aynı iyi niyeti karşı taraftan göremedim.

40 yıllık esnaf kimliğim hiçe sayılmış, işletmem ve şahsım adına karalama ve linç paylaşımları yapılmıştır. Konuyu sosyal medya ve yerel medya basın organlarını arayarak tek taraflı haber yaptırıp, işletmemizi ve şahsımı zan altında bırakarak, maddi-manevi zarara uğratan kızı doktor Merve Gül Tatlıgün’den şikayetçi olacağımı da ayrıca bildiririm. Aynı suçu benim babam işlemiş olsaydı, bundan hicap duyar, o işletmeyi ziyaret eder, daha fazla zararınız var mı? deyip özür dilerdim. Bu durum ‘azılı  hırsız ev sahibini bastırır’ atasözüyle özdeşleşmektedir. Çünkü haysiyet paradan çok daha önemlidir. Doktor hanıma tavsiyem, babasının böyle bir hastalığı varsa tedavi ettirmesidir.

Bütün deliller açık ve net bir şekilde ortadadır. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Karabüklü hemşehrileme saygılarımı sunarım.”

Editör: Haber Merkezi