Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, halka ve yetkililere anlamlı bir çağrıda bulundu.

Birlik Başkanı Tümen, okulların açıldığı bu günlerde vatandaşın, üç harfli marketler zincirinden veya büyük mağazalardan değil, yerel esnaftan çocuklarının ihtiyaçlarını almalarını istedi.

Tümen Sosyal Medyasında yaptığı çağrıda, “Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizi nihayet okullarına kavuştular. Okullarımızın açıldığı bugün de tüm öğrencilerimize hastalıklardan, salgından uzak, başarı dolu bir yıl geçirmelerini dileriz. Bu vesile ile velilerimize ve devletimize buradan bir çağrı yapmak istiyorum.” dedi.

Tümen öğrenci velilerine yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Veliler; Kırtasiye alımlarında, okul kıyafetleri, ayakkabıları, her türlü malzeme alımlarınızda lütfen yerel esnaflarımızı tercih ediniz. Büyük mağazaların, 3 harfli marketlerin alışveriş tuzaklarına, şatafatlı reklamlarına lütfen aldanmayın. İnternet üzerinden ne geleceğini bilmediğiniz, kalitesinden emin olmadığınız alışverişlerden uzak durun. Çocuklarımız bizim içinde, sizin için de çok değerli. Onları sağlıksız olan, kalitesi markası belli olmayan ürünleri satın alarak tehlikeye sokmayın. Yerel esnafımız ürünlerini en kaliteli şekli ile en ucuza satmak için siz değerli velilerimiz için tüm hazırlıklarını tamamladılar.”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, ayrıca yetkililere de çağrıda bulundu ve üç harfli zincir marketlerin bakkal ruhsatı ile her ürünü satmasına artık bir düzenleme getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, şu düşüncelerine yer verdi;

“Değerli Yetkililer; Lütfen 3 harfli marketlerin ve büyük mağazaların her ürününü satmalarının bir an önce önüne geçilsin. Gerekli yasal düzenlemeler acilen çıkarılmalı. Her geçen gün yok olan küçük esnafla beraber, tekele geçen sektörler zamanla fiyatlarda istedikleri gibi oynamaktadırlar. Her firma kendisi ile ilgili ürünleri satsın. 3 harfli çoğu marketlerin bakkal ruhsatı ile her ürünü satması uygun değildir. Bizim küçük esnaf bakkalımızda satılan ürünler bellidir. Ancak bu yerlerde züccaciye, tuhafiye, kırtasiye, beyaz eşya, elektronik ürünler satılmaktadır. Bu ürünlerin çoğu markasız ve kalitesizdir ve her geçen gün kapanan esnaflarımızla beraber tüm sektörler tekele geçmekte, fiyatlar artmaktadır. Yasal düzenlemelerle her ürünün her yerde satılmasının önüne geçilmelidir.”
 

Editör: Haber Merkezi