Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Karabük Şube Başkan adaylığı için yola çıkan ve 125 delegenin yaklaşık 90 tanesinin desteğini alan Rıza Taşdelen’e bütün kapıları kapattı.

Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme yapan Genel Başkan Nihat Yurdakul, Taşdelen’in kongrede hiçbir şart altında başkan adayı olmasını istemediğini açıkça dile getirdiği belirtildi.

Genel Başkanı Yurdakul, Karabük Şube Başkan Adayı Taşdelen’in delege olmadığını ve tüzüklerinin buna müsait bulunmadığını öne sürdüğü ve kongrede adaylığının mümkün olamayacağını açıkça belirttiği konuşuluyor. Yurdakul’un sendikalar yasasını hiçe saydığı da ifade ediliyor.

Rıza Taşdelen’e seçme ve seçilme hakkını vermeyen Genel Başkan Nihat Yurdakul’un, Karabük ve Safranbolu belediye işçilerine rağmen bütün kapıları kapatmasına bir türlü anlam verilemiyor.

YURDAKUL, KARABÜK ŞUBE BAŞKAN ARAYIŞI İÇİNE GİRDİ

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un, mevcut şube başkanı Hüseyin Doğan ile yola çıkmasına rağmen, Taşdelen’in karşısına işçinin kabul etme ihtimali daha yüksek bir isim arayışı içine girdiği konuşuluyor.

Karabük Şube Başkanı Hüseyin Doğan’ı da gözden çıkaran Genel Başkanın, belediye işçilerine dayatma isimde kararlı olması şimdiden büyük tepkilere yol açmaya başladı.

RIZA TAŞDELEN ŞİMDİ NE YAPACAK?

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkan Adaylığı için yaklaşık bir yıl önce yola çıkan Rıza Taşdelen’in, Genel Başkanın bu ısrarcılığı ve dayatmacılığı karşısında nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, Karabük ve Safranbolu belediye işçilerinin büyük desteğini elinde tutuyor.

KARABÜK VE SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE HUZUR BOZULMAYA BAŞLANIYOR

Karabük ve Safranbolu Belediye işçilerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan Rıza Taşdelen’in aday gösterilmek istenilmemesine tepkiler yükselmeye başladı.

Taşdelen’e antidemokratik uygulamalardaki ısrarcılıktan dolayı, belediye işçilerinin önümüzdeki günlerde sendika binasının önünde protesto eylemleri yapacakları da konuşuluyor.
 

Editör: Haber Merkezi