Karabük’ün tanınmış siyaset adamı Mustafa Özata, İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olmaya kesin karar verdiğini ve hedefinin adaylık olduğunu ifade etti.

Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya’yı ziyaret eden Özata, hedefinin önümüzde erken veya zamanında yapılacak olan genel seçimlerde İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü söyledi.

2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan, 2019 Yerel seçimlerinde de İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan ama Millet İttifakı çıkarları uğruna CHP Adayı Elif Köse’nin lehine çekilen Mustafa Özata, siyaseti uzun soluklu bir maraton olarak nitelendirdi.

Türkiye’de siyasetin istenilen derecede ilerlememesini, teşkilat yöneticilerinin kendi adaylıkları için diğer aday olacak kişilerin önünü kesmesinden kaynaklandığını ifade eden Özata “Siyasi partilerdeki il, ilçe başkanları ve parti yöneticileri milletvekili veya belediye başkan adayı olabilmek için yöneticilik avantajlarını kullanarak, teşkilat yönetimi dışında aday olmak isteyen partililerin önünü kesebiliyorlar. Dolayısıyla Türkiye siyasetinde beklenilen ilerleme sağlanamıyor. Ama ben Mustafa Özata olarak bu anlayışa karşı mücadele vereceğim. İYİ Parti’den aday olmak isteyen, vizyon sahibi, halk nezdinde karşılığı olanların aday olmasında parti teşkilat yöneticilerinin köstek değil, destek olması lazım.” Diye konuştu.

Hedefinde adaylık olan parti il ve ilçe başkanlarının veya yöneticilerinin şimdiden aday adaylığı düşüncelerini ilan ederek, parti yöneticiliklerinden ayrılmasının siyasi erdem olacağını belirten Özata “Seçme ve seçilme hakkına sahip olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının eşit şartlar altında adaylık yarışı içinde süreci yürütmesi gerekir. Bu şekilde siyasetin kalitesi de yükselecektir.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olmaya kesin olarak karar verdiğinin altını da çizen Özata “Önümüzdeki genel seçimlerde kesin aday adayıyım ve nasip olursa hedefim de adaylık.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi