Karabük Valiliği ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl Dönümü nedeniyle yapılacak kutlama etkinlikleriyle ilgili çok sayıda özel kurum ve kuruluşlara katılım daveti gönderdi.

En küçüğünden, en büyüğüne kadar Karabük il genelinde tüm STK’lara, kurum ve kuruluşlara gönderilen katılım davet listesinde MÜSİAD Karabük Şubesinin (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) liste dışı bırakıldığı, davetiye gönderilmediği öğrenildi.

Polis Haftası kutlamalarına MÜSİAD’ın davet edilmemesi, ilgili çevrelerde bazı söylentilerin çıkmasına neden oldu.

BAZI SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Yurt genelinde 12 Bini aşkın üyeye sahip, AK Parti Hükümetine yakınlığıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle bilinen, ülkenin en önemli STK’ların başında gelen MÜSİAD'ın Karabük Şubesinin kutlamalara davet edilmemesinin bir açıklaması olması gerektiğini vurgulayan yakın çevreler, bazı önemli sorulara cevap bekliyorlar.

MÜSİAD neden kutlama etkinliklerine davet edilmedi?

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal veya Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilgili herhangi bir şüphe veya rahatsızlık mı var?

Başkan ve Yönetimi ile ilgili bir şüphe veya rahatsızlık varsa bu rahatsızlık bireysel ve keyfi midir, yoksa devleti ilgilendiren bir gereklilik midir?

Karabük Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü bu uygulamaları ile MÜSİAD Karabük Şube Yönetimini herhangi bir zan altında bırakmıyor mu?

MÜSAİD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu, bu tasarruf ile ilgili sessizliklerini koruyacaklar mı, yoksa herhangi bir açıklama yapacaklar mı?

MÜSİAD, BAKAN ZİYARETİNDE DE DIŞLANMIŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın geçtiğimiz yıl Kasım ayı içinde Karabük’e yaptığı ziyarette, MÜSİAD Karabük Şubesinin Bakanın il programına katılım için verdiği 12 kişilik listeden bazı isimler Karabük Valiliği tarafından çıkarılmıştı.

Bunun üzerine MÜSİAD Karabük Başkanı Cengiz Ünal’da, Bakan Varank’ın ziyaret programına, Karabüklü işadamları ve sanayicileri ile yaptığı toplantıya katılmamıştı.

CENGİZ ÜNAL VE YÖNETİMİ ŞİMDİ NE YAPACAK?

Devletin en önemli kurumları tarafından bir kereden fazla dışlanmalarından dolayı ciddi bir zan altında kalan MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetimi sessizliğini koruyacak mı, yoksa “Bizimle ilgili bir rahatsızlığınız varsa çıkın açıklayın veya gereğini yapın, yeter artık.” diyecek mi?

Yada, Karabük Valiliği MÜSİAD’ın neden Polis haftası kutlamalarına davet edilmediği ile ilgili bir açıklama yapacak mı?  

Editör: Haber Merkezi