Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği, kongrelerin serbest bırakılmasıyla birlikte ülke genelinde gecikmeli şube kongrelerine başlıyor.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığını da uzun süredir yürüten Ahmet Nur’un sağlık nedenleri ile bir daha aday olmayacağı kamuoyuna belirtilirken, şimdi “MÜSİAD Karabük Şube Başkanı kim olacak?” sorusu gündeme geldi.

Yakın bir tarihte kongresi gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığına bölgenin tanınmış iş insanı Adnan Çebi’nin ismi geçiyor.

Karabük’te kurulduğundan bir süre sonra kapalı ve dar bir kesimi içeren MÜSİAD Karabük Şube’sinin daha geniş kitleleri temsil eden yeni bir yapıya kavuşulması isteniliyor.

Bazı isimlerinde geçtiği MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığına Adnan Çebi’nin ismi de geçerken, iş camiasında geniş bir kesim destek veriyor ve siyasi iradenin de Çebi’ye sıcak baktığı ifade ediliyor.

KASİAD gibi FETÖ’cülerin yuvası olmayan MÜSAİD Karabük Şubesinin, şehirdeki iş camiasının çoğunluğunu dışlayarak, kucaklamadığı, içine kapalı bir yapıya sürüklendiği ve bu sürecin gizli FETÖ’cüler için uygun bir zemin oluşturduğu, yönündeki yorumlar son yıllarda yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı.

MÜSAİD Karabük Şubesinin uzun bir süredir dar bir çerçevede, içine kapanık yapısı şehirde rahatsızlıklar oluşturuyordu. Karabük iş camiasında MÜSİAD içinde bulunmak isteyen ve gönül veren çok sayıda kişi, dar ve kendi içine kapalı bu yapı tarafından dışlandığına da dikkati çekiyorlar.

Adnan Çebi’nin MÜSİAD Karabük Şubesinin başına gelmesi durumunda, eleştirilere neden olan olumsuzlukların son bulacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, edinilen bilgilere göre; Geniş bir kesimin destek verdiği Adnan Çebi’nin MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığı için Ankara’da ilgili çevreler ile ve AK Parti kanadıyla görüşmelerin yapılacağı belirtiliyor.        

Editör: Haber Merkezi