Karabük, Çerçiler Mahallesi Muhtarı Halim Kaya’nın, sosyal medya hesabından Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye yazdığı ‘Açık Mektup’ dikkat çekti.

Enerjisa’nın bağlı olduğu Başkent Elektrik Dağıtım şirketinin sorumlu olduğu elektrik dağıtımının sürekli aksamasından ve birçok yerleşim biriminde elektriklerin sık sık kesilmesinden Karabük il genelinde insanlar bıkmış durumda.

Özellikle kırsal kesimlerde çok sık yaşanan elektrik kesintilerine bir çözüm bulmayan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye karşı isyan edenler grubuna, Karabük’ün Çerçiler Mahalle Muhtarı Halim Kaya’da eklendi.

2007 Yılında Köy statüsünden çıkarak Karabük Belediyesine bağlanan Çerçiler Mahalle Muhtarı Halim Kaya, her rüzgarda ve yağmurda yaşanan elektrik kesintilerine bir türlü çözüm bulmayan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye yazdığı açık mektubu, kendi sosyal medya hesabında yayınlayınca gündem oldu.

İşte mahalle muhtarının Başkent Elektrik Dağıtım Şirketine Yazdığı Açık Mektup;

Açık Mektup

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ

Sayın yetkililer,

Çerçiler Mahallemizde yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşlarımızı canından bezdirdiğini biliyor musunuz?

Günümüzde elektrik artık olmazsa olmazlarımız arasında olmasına rağmen sık, sık yaşanan kesintilerin maddi ve manevi anlamda zarar vermeye başladığını biliyor musunuz?

Belki biliyor, belki de bilmiyorsunuz ama bizde mahalleyiz ve doğalgazla ısınıyoruz. Evinde doğalgaz var diye sobayı kaldıran yaşlılarımızın, bu soğuklarda yorgan altından size dua etmesini mi bekliyorsunuz?

En ufak bir rüzgar ve yağıştan sonra elektriklerin kesilmesi size ne hatırlatıyor biliyor musunuz?

Teknik olarak altyapınızın yetersiz olduğunu bilmem biliyor musunuz?

Yeni abonelere yeraltı kablosu şartı getirdiniz ama mevcut hatlarınız havai hat. Kendi hattınızı da yeraltına almayı düşünüyor musunuz?

Arıza kaydı için 186’yı aramak ve ulaşmak çok zordu eskiden. Şimdi kolaylık sağladınız ama “arıza ekiplerimiz sahaya yönlendirilmiştir.” mesajıyla sorunun çözümlenmediğini de biliyorsunuzdur.

Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü çiftçilik yapmakta ve yağmur yağacak diye eskiden sevinirdi. Şimdi ise “yağmur yağıyor, elektrikler kesilecek” diye endişeleniyor.

Pandemi döneminde vatandaşlarımızın içinde bulunduğu endişeli durumuna yeni endişe kattığınızın bilmem farkında mısınız?

Halim Kaya

Çerçiler Mahallesi Muhtarı

Editör: Haber Merkezi