22 Ocak 2022 Tarihinde Genel Kurulunu yapacak olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasına başkan adaylığını açıklayan Mithat Namal, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda şoför esnafı ile yerel basının katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasına Başkan adayı olduğunu açıklayan Mithat Namal “Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasına başkan adaylığımı açıklamak için buradayım. Öncelikle meslektaşlarımın ve şoför arkadaşlarımın destekleri için teşekkür ederim. Burada cemiyete aday olmamın tek nedeni yapılması gereken eksiklerin yapılmadığını belirtmektir ve İnşallah yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bu işi çözeceğimize inanıyoruz.” Diye konuştu.

Namal, Şoförler Odasının yıllardır şoför esnafının eksikliklerini, ihtiyaçlarını görmediğini belirterek şu ifadelerde bulundu;

“Bu eksiklerin birkaç tanesine değinmek istiyorum. Bizim mesleğimiz olan tırcılık ve tırcıların en büyük eksiklerinden biri tır garajıdır. Şu andaki mevcut tır garajı yeterli gelmiyor. Belediye ve Kardemir’in vereceği destekle yapacağımız tır garajında nakliyeci arkadaşlarımızın dinlenebileceği, iş verebileceği, içinde lavabosu, çay ocağının bulunacağı, yani şoför arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bir tır garajı yapacağız.

Biz nakliyeci gurubu olarak çok mağduruz. Mesleğin içinden geldiğimiz için bu eksiklikleri taksici ve dolmuşçu arkadaşlarla değerlendirdik. İnşallah cemiyet seçimlerinden sonra, bize şans verirlerse bunları eksiksiz bir şekilde, en iyi şekilde yapacağımıza önce Allah’a sonra arkadaşlarıma söz veriyorum. Minibüsçü kardeşlerimin sorunları var, çekişmeleri var. Bu çekişmeler güzergah sorunudur. Otobüs ihalesine girmektense, işi olmayan hatlara serpiştirilmesini istiyoruz.

Taksici kardeşlerimizin oturacağı, barınacağı güzel bir yerleri yok. İnşallah onlarla el ele verip, onlarla birlikte mesleklerini icra ederken, 24 saat direksiyon başında olan bu kardeşlerimizin de dinleneceği yerlerini el ele verip daha güzel bir şekilde yapmak istiyoruz. Cemiyetimize bağlı bir avukatla anlaşıp, bir kardeşimizin sıkıntısı olduğunda, danışabileceği, hukuk bürosu şeklinde sözleşmeli bir avukat tutacağız. Bizim eksikliklerimizden biri de kurtarıcımız yok. Ufak vasıtalara ve büyük araçlarımıza kurtarıcı sözü veriyorum.

Buradaki arkadaşların huzurunda şunları da söylemek istiyorum; Cemiyetimizin gelir düzeyi düştü. Gelir sağlayabilmek için aidat yükselmek isteyenler var. Hayır kardeşim, ben aidat yükseltmeyeceğim. Bir sigorta acentesi ile anlaşıp, minibüsçü, taksici ve tırcı arkadaşlara indirim sağlayacağız. Hem de cemiyetimize gelir elde edeceğiz. Şu anda araç muayenesine gittiğimizde, egzoz bandrol pulu alıyoruz. Bizde cemiyet adına egzoz emisyon pulu verebileceğimiz bir düzenleme yapacağız.”

Mithat Namal, Şoförler Odası ile ilgili daha çok projelerinin olduğunu ve kongre salonunda bunların hepsine değineceğini, zaten tüm şoför arkadaşlarla bunları her gün konuştuklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi