AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine 7 adet yeni diş üniti ile birlikte toplam değeri Bir Milyon TL olan çeşitli tıbbi cihaz alımlarının yapılacağını belirten yazılı bir basın açıklaması yaptılar.

Milletvekilleri Güneş ve Ünal yaptıkları yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdiler;

"Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde toplam Diş Üniti sayısı 59 olup; 3 adet taşınabilir Ünit (2 adet ameliyathanede, 1 adet evde sağlık hizmetlerinde) ve 2 adet de ilçe entegre hastanelerimizde kullanılmakta olduğundan, hastanemizde aktif kullanılan Ünit sayısı 54 ‘tür. Birlikte kullanım kapsamında hastanemizde görev almaya başlayan Öğretim Üyeleri (Uzman Diş Hekimleri) ve Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin de hastanede eğitim-öğretim görecek ve hizmet vermeye başlayacak olmaları nedeniyle, çalışma alanlarının düzenlenmesine yönelik yeni poliklinikler açılması tasarlanmış ve bunun üzerine ilk etapta 7 adet Diş Üniti alım işlemleri için Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Hizmet Alımları Planlama Dairesi Başkanlığı’ndan görüşmelerimiz neticesinde onay alınmış ve genel bütçeden ödenek aktarımı gerçekleşmiştir.

İlimizde bulunan ve çevre illerden gelen hastalara ileri tetkik ve tedavi işlemlerinin uygulanabilmesi (diş ve çene anomalilerinin, patolojilerinin radyolojik teşhisi ve analizleri, çene kist ve tümör operasyonlarının teşhisi ve cerrahi planlanması, implant cerrahilerinin öncesinde maksillofasiyal kemik değerlendirmelerinin yapılabilmesi vb.), detaylı radyolojik görüntülerin oluşturulabilmesi, il dışı hasta sevklerinin önüne geçilmesi ve nitelikli hizmet genişlemesi amacıyla ihtiyaç duyulan ve talep edilen Konik Işınlı Dental Volumetrik Tomografi Cihazı alım izni için yine Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Hizmet Alımları Planlama Dairesi Başkanlığı’nda konunun takibini sağlayarak onayını aldık.

Nitelikli hizmet genişlemesi amacıyla alınan bu onaylar sayesinde Karabük’ümüzde ağız diş sağlığına yaklaşık maliyet tutarı 1.000.000 TL’nin üzerinde yatırım kazandırdık. Bu hizmetler neticesinde ilimizde sunulan ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde statü değişikliği oluşacak ve hastanemiz bölgemiz dışında da geniş bir bölgeye ve hasta kitlesine hitap edebilecek pozisyona gelecektir. İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, her daim desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere emek veren bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyoruz."