Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, geçtiğimiz gün yine CHP’nin İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özgür Özel ile TBMM’de düzenledikleri bir basın toplantısı ile partilerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı.

Partileri ile yaklaşık iki aydır kriz yaşayan Aksoy ve diğer iki milletvekili arkadaşı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin genel politikalarından ve bazı konulardan duydukları rahatsızlıkları üç sayfalık bir mektupla iletmişlerdi.

İstifacı vekiller her ne kadar Kılıçdaroğlu ile iki saate yakın bir görüşme yaptılarsa da sürpriz bir çıkış yaparak CHP’den istifa ettiklerini açıklamışlardı.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan istifa açıklamasının ardından, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’a Karabük'te tepkiler yağmaya başladı.

2018 Genel seçimlerinde CHP’ye oy veren Karabüklü vatandaşlar tepkilerini ağırlıklı olarak sosyal medya hesaplarından gösteriyorlar.

Karabüklü CHP tabanı tepkilerini genellikle verdikleri oyu helal etmediği yönünde ortaya koyarken, CHP’nin Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç ise sosyal medya hesabından ağır eleştiri ile dile getirdi.

Aksoy’un CHP Milletvekilliği döneminde Eflani’ye doğru dürüst hiç gelmediğini, AK Parti’nin Eflani’deki özel bir yemek programına katıldığı halde, partisinin ilçe kongresine bile gelmediğini, kimsenin cenazesine, düğününe katılmadığını dile getiren CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç, eleştirilerini bu yönde yaptı.

CHP İçinde görev yapmış olan eski il, ilçe başkanları, parti örgütlerinde görev alanlar, istifacı Milletvekili Aksoy’a haklarını helal etmediklerini ve samimiyse milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiği yönünde görüşler beyan ederek, eleştirilerini ortaya koyuyorlar.        

AK PARTİ İL BAŞKANI AKSOY’A DESTEK VERDİ

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ise CHP içinde yaşanan bu istifalar karşısında oluşan tepkilere karşı, kendi sosyal medyasında şu düşünceleri taşıyan metni paylaştı;

“MHP’den istifa eden vekiller iyi partiye geçtiğinde alkış tutanlar, 15 CHP'li milletvekilini istifa ettirip İYİ Partiye verenler, zamanında Güneş Motel olayı ile 11 milletvekilini bakan yapma karşılığı transfer edenler ve onların torunları şimdi CHP’nin izlediği siyasete karşı içerde her türlü mücadeleyi veren ama CHP’nin düzeleceğinden ümidini kesen 3 Milletvekiline yükleniyorlar.

Neymiş milletvekilliğinden de istifa etmelilermiş, hadi ordan. Her olayı işine geldiğiniz gibi yorumluyorsunuz. CHP’nin son dönemde izlediği ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleyici ve yalan siyasetinden rahatsız olan sadece 3 milletvekili değil milyonlar var bunu hep beraber göreceğiz.”

CHP İL BAŞKANI ÇAKIR ŞİMDİLİK TEPKİSİZ

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, istifaların açıklandığı akşam yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, "sonuna kadar genel başkanımızın yanındayız" mesajını vermiş ve herhangi bir eleiştiri yapmamıştı.

2018 Genel Seçimlerinde Milletvekili adaylığı döneminde Hüseyin Avni Aksoy'a ciddi destek veren ve CHP'nin Karabük Milletvekili adayı olabilmesi için mücadele eden İl Başkanı Çakır'ın Aksoy'un istifasını nasıl eleştireceği ise merakla bekleniliyor.