Mescier Demir Çelik Şirketinde, Özçelik İş sendikasına üye olan 730 işçi kademe sistemine geçiş yaptı.

Özçelik İş Sendikası ile Mescier D.Ç yetkilileri arasında süren uzun görüşmeler sonrasında yapılan anlaşmaya göre taban ücreti net 5 Bin TL oldu. 

Mescier D.Ç çalışanlarının eski günlük yevmiyelerine de ortalama %35 oranında artış yapıldı.

Mescier D.Ç’nin Bartın’daki fabrikasına bugün giden Özçelik İş sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim kurulu üyeleri  sendika üyesi olan işçileri kademe sistemine geçiş ile ilgili bilgilendirdi.

Mescier çalışanları tarafından sevinçle karşılanan şube başkanı Kenan Yılmaz “Bir süredir Mescier D.Ç yetkilileri ile işçilerimizin kademe sistemine geçişi ile ilgili çalışmalar yapıyorduk. Kademe sistemine geçiş ile birlikte en düşük taban maaş artık 5 Bin TL oldu ve eski yevmiyeler de ortalama %35 oranında arttı. Mescier’deki üyelerimiz bu gelişmeden memnunlar. Değerli üyelerimiz memnuniyeti,  bizim de memnuniyetimizdir. Bartın’daki çelik işçisinin kademe geçişinde özveri de bulunan Mescier Ailesine de üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyorum.” Dedi.  

Yılmaz, ayrıca 2023 Ocak ayında Mescier D.Ç’de başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesinde de iyi haklar almaya devam edeceklerini de vurguladı.

Editör: Haber Merkezi