CHP’den bir grup milletvekili ile ayrılan Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı, CHP Yalova Eski Milletvekili Muharrem İnce ve CHP’den istifa eden bir grup milletvekili ile Memleket Partisini kurdu.

CHP Karabük Milletvekilliğinden istifa eden Hüseyin Avni Aksoy Memleket Partisinin Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İl Başkanlarının da katılımı ile Genel Merkez binasını açtı.

İnce açılış konuşmasında “Devletten trilyon liralık yardım alacaksın, 100 yıllık parti olacaksın, mal var, mülk var, örgüt var, belediye var, ‘tek başıma ben iktidar olurum’ diyemeyeceksin, Tayyip Erdoğan’a imza verip altını oymaya çalışan, ona oy vermediği kesinleşen kişiden medet umacaksın. Sana imza verip altını oymaya çalışırsa ne yapacaksın?” diyerek İktidara ve muhalefete mesaj verdi.

Muharrem İnce, konuşmasının ardından tek tek kürsüye davet edilen 40 il başkanına yetki belgelerini verdi.

Memleket Partisinin Genel Başkan yardımcılığına gelen Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy’un da hazır bulunduğu İl Başkanlarının tanıtımında, Karabük İl Başkanı olarak Muharrem Uğur Ünsal’ın daveti sonrası İnce’nin ” Muharrem olsun çamurdan olsun” esprisi alkışlarla karşılandı.