Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren fabrikaların baca tozlarını işleyerek, geri dönüşüm sağlayan Marzinc A.Ş. Bartın’a büyük bir depo kuruyor.

Bartın limanından gemiler ile getirilen baca tozlarının depolanarak Karabük’teki Çinko fabrikasına taşınması için yatırıma başlayan Marzinc Bartın Yerel Basını tarafından ağır eleştirilere maruz kalmaya başladı.

Bartın yerel basın tarafından ağır eleştiriler ile gündemden düşmeyen Marzinc’in Karabük’te bir gazeteciye bütçe çıkardığı ve bu bütçeyi Bartın’daki gazetecilere dağıtması istendiği iddiaları Bartın Basının da son günlerde en üst gündem oldu.

Bartın yerel basını son günlerde, Marzinc tarafından görevlendirilen Karabük’te bir gazetecinin Bartın basınına para dağıtmak için verilen bütçenin dörtte birini dağıttığı, geri kalan parayı da kendi ödeneğine saydığı iddialarını gündemden düşürmüyor.

Bartın basını ayrıca Karabüklü gazetecinin kimlere para dağıttığını kendi içinde detaylı sorgulamaya başladı.

KİM BU KARABÜK’TEN GAZETECİ?

Bartın yerel basınına dağıtılmak üzere aldığı bütçenin dörtte birini dağıtıp, dörtte üçünü kendi ödeneğine saydığı iddia edilen söz konusu gazetecinin Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye son derece yakın bir isim olduğu ve Başkan Vergili aracılığı ile bu görevlendirme içinde olduğu da konuşulan diğer iddiaların arasında yer alıyor.

Daha önceden de bilindiği gibi Başkan Vergili, Marzinc’e karşı bir mücadele süreci başlatmış ve Karabük Belediyesinin projeleri ile ilgili 30 Milyon TL proje ödeneği anlaşması yapmıştı.

MARZİNC'DEN AÇIKLAMA BEKLENİLİYOR

Karabük ve Bartın yerel basını, son günlerde çok konuşulan ve basını son derece aşağlayan bu konu ile ilgili MARZINC'den bir açıklama bekliyor.