Urfa’da yaşayan Karabüklü Doktor Merve Gül Tatlıgün’ün, Karabük Beşbinevlerde yaşayan 76 yaşındaki babası İsmail Gül’ü markette ‘hırsızlık yaptın, seni rezil ederiz’ tehdidiyle 20 Bin Lirasını almışlar.

Urfa’da yayın yapan bir haber sitesinin haberine göre, Karabük Beşbinevlerde yaşayan İsmail Gül (76), Beşbinevlerde bir markete gidiyor. Markette aldığı malların bir kısmını kasadan geçirmeyi unutunca, market sahipleri ‘Sen marketimizden hırsızlık yaptın, kamera kayıtları var. Kamera kayıtlarını gazetecilere vereceğiz. Polis çağıracağız” diyerek, tehditle 20 Bin Lira parasını aldıkları iddiası, Karabük’te büyük yankı uyandırdı.

Yaşlı adamın Urfa’da doktorluk yapan kızı, Karabük’e geldiğinde babasının başından geçenleri öğreniyor ve avukat eşi ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar. 76 Yaşındaki yaşlı adamı gasp ettiği iddia edilen market yetkilileri gözaltına alınıyor ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından denetimi serbestlikle salıverildiler.

Merve Gül Tatlıgün yaşanılan olayları şu şekilde ifade etti; "Karabük Beşbinevler’de 5 ay kadar önce 76 yaşındaki babam, E... Market ortaklarından birisi tarafından bir poşet eşyayı (2 paket çay, bir yağ) kasadan geçirmeyi unuttuğu için hırsızlıkla itham ediliyor. Kamera kayıtları ile sen hırsızlık yaptın, yaramazlık yaptın deniliyor. ‘Bu görüntüleri gazetecilere vereceğiz, polis çağıracağız, rezil olacaksın.’ Denilerek, sindiriliyor. Babam ben ne yaptım demeye kalmadan, ‘40 bin lira vereceksin bize’ deniliyor. ‘Veremem, benim o kadar param yok’ dediğinde, ‘sen bilirsin, polis gelir. Bak görüntün var elimizde, hırsızsın.’ ‘Yapmayın, etmeyin, evlatlarım var benim. Unutmuşsam, unutmuşum, bedeli neyse ödeyeyim diyor.’ ‘Senin gibi buradan kimler geçiyor. 30 Bin Lira vereceksin’ deniyor. ‘O kadar param yok, nasıl size veririm’ diye babam itiraz etmeye devam ediyor. ‘Vereceksin Lan, vereceksin. Paran yoksa arabanın anahtarını bırak o zaman’ deniyor. Babam ‘komşuyuz, evim şurada’ deyip, yabancı olmadığını, art niyetli olmadığını karşı tarafa anlatmaya çalışsa da 20 bin lira vermesi isteniyor. Babam ve anneme yaşatılan korkunun hesabını sormaktan asla geri durmayacağımız bilinsin istiyorum.”

'Hırsızlık yaptın, seni rezil edeceğiz' şantajı ile yaşlı adama 20 Bin Lira’lık senet imzalatıldığı ve yaşlı adamın eşinin altınlarını satarak, bu parayı ödediği iddialarını da Doktor kızı cümlelerine ekliyor.

Yaşlı adamın, bir kızının doktor, bir oğlunun okul müdürü, damadının avukat ve bir kızının ise yine Kocaeli'de üstdüzey yönetici olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi