Geçtiğimiz günlerde, Safranbolu Kıranköy merkezde bisikleti ile giderken sivil polis ekibi tarafından tasvip edilmeyen bir müdahalesi ile karşılaşan ve bisiklet hırsızlığı zanlısı olarak zorla araca bindirilmeye çalışılan küçük Miraç’ın haberi tüm ülke medyasında gündeme gelmişti.

11 Yaşındaki Miraç Akgün’e iki sivil polis memuru tarafından uygulanan sert müdahale, Kıranköy’deki dükkanların güvenlik kameraları ile bazı vatandaşların cep telefonundaki video çekimlerine yansımış, ardından da tüm ülke basınında haber konusu olmuştu.

Bisikleti ile caddede giderken, aniden bir sivil ekip arabası yanında durmuş ve iki sivil polis memuru daha önce çalınan bir bisikletin zanlısı olarak küçük Miraç’ı araca bindirmeye çalışmışlardı.

Kendisinin kaçırıldığını sanan 11 yaşındaki Miraç ise kendini yerlere atmış, ‘imdat, yardım edin’ çığlıkları ile yerlerde sürüklenerek zorla araca bindirilmişti. Miraç'ın daha sonra çalıntı bisiklet ile hiç bir alakası olmadığı da ortaya çıkmıştı.

Yaşanan bu vahim olayın görüntülerinin tüm yerel ve ülke medyasında yer almasının ardından iki polis memuru hakkında soruşturma başlatılmış, Karabük Valiliği ise bir açıklama yaparak, olayla ilgili aileden ve küçük Miraç’tan özür dilemişti.

BAŞKAN KÖSE’DEN MİRAÇ’A BİSİKLET

Üzücü olayı yaşayan 11 yaşındaki Miraç’ın babası Ferhat Akgün ise Safranbolu Belediyesinde İtfaiye eri olarak çalışıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de dün küçük Miraç’ı ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu.

Yaşadığı olayı röportajda gazetecilere anlatan Miraç, bisikletinin bozuk olduğunu, saatlerce süren tamir işlemini kendisinin yaptığını ve öyle bindiğini anlatmıştı.

Yaşanılan olaydan dolayı aileye destek amacıyla ziyaret eden Başkan Köse, Miraç’a da yeni bir bisiklet hediye etti ve moral verdi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ BÜLENT YEŞİLYURT YAŞANAN OLAYI HALEN NORMAL Mİ GÖRÜYOR?

11 Yaşındaki Miraç’a şiddet içeren gözaltı müdahalesi ile ilgili iki polis memuru başka bir birime atanmıştı. Ayrıca soruşturma geçiren Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt ise olay günü kendisi ile telefonda görüşen gazetecilere, müdahalenin gayet normal olduğunu, bunun anormal olan hiçbir yönünün bulunmadığını ifade etmişti.

Ayrıca aileyi suçlayan İlçe Emniyet Müdürü Yeşilyurt, olayı gayet normal görmesine rağmen, Karabük Valisi Fuat Gürel ise yaptığı açıklamada müdahalenin maksadını aşan bir duruma geldiğini ifade ederek, aileden ve küçük Miraç’tan özür dileyip, soruşturma açıldığını belirtmişti.

Gazetecileri bu olay ile ilgili araştırma yaptığı için art niyetli olarak nitelendiren Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt'un, 11 yaşındaki çocuğa yapılan müdahaleyi hala normal görüp, görmediği ise merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi