Son yıllarda mantar gibi çoğalan düğün fotoğrafçıları denetleniyor mu?

Karabük'te son günlerde hızla çoğalan düğün fotoğrafçılarının hiçbir izin ve belge almadan iş yeri açıp çalışması dikkatleri çekmeye başladı.

En büyük hayalleri mutlu anlarını ölümsüzleştirmek olan evlenecek çiftlerin, hayatlarında bir kere yaşadığı düğün ve dış fotoğraf çekimlerinde hiçbir garanti altında değiller. Evlenecek çiftler düğün paketi adı altında 2 bin ila 15 bin lira arasında ödemeler yapıyor.

Hal böyle olunca kendisine sosyal medya hesapları açarak, fotoğrafçılık yapanlarda mantar gibi çoğaldı.

Hatta öyle ileri gidenler oldu ki; Belgesiz, izinsiz, ruhsatsız iş yerleri açıp, bu sözde izinsiz fotoğrafçılar, ikinci, üçüncü ekipleri kurdu.

Vergi ödemeyen, kira vermeyen, sigorta primi yatırmayan, kaçak iş yeri açan bu sözde fotoğrafçılar, yaptıkları işler ilgili kurumların gözüne sokarcasına sosyal medyalarından paylaşıyor.

Şikayetler üzerine harekete geçen Karabük Belediyesi Zabıta ekipleri, il merkezinin göbeğinde sözde fotoğrafçı dükkanlarını denetlediler.

Şehrin göbeğinde hiçbir yasal izni olmadan yıllardır iş yapan bu kişilerin neden denetlenmediği tartışılırken, her türlü yasal gerekliliklerini yerine getiren, vergi ödeyen, sigorta ödeyen, odalara kayıtlı olan gerçek fotoğrafçıların mağduriyetini gidermenin başta belediye, vergi dairesi ve esnaf odalarının olduğunun da altı çiziliyor.

Öte yandan özellikle genç çiftlerin hayatlarında bir kez yaşadıkları düğün ve nikah törenlerinde yapılan fotoğraf çekimlerinin hiçbir garantisinin olmadığına dikkat çekilirken, olası teknik bir sorunda o anların bir daha fotoğraflanamayacağının da altı çiziliyor.  

Karabük Fotoğrafçıları, ekmeklerine taş koyan bu şahıslara karşı gerekli mercilerin gereken cezaları ve yaptırımları yapmalarını bekliyor.