Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yılmaz, açıklamasında Genel Başkan Yunus Değirmenci'nin Karabük ziyaretini değerlendirdi ve sendika ile işçi içindeki birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğuna işaret etti.

Şube Başkanı Yılmaz açıklamasında “Sendika içindeki birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışmak işçiye, emekçiye kötülük yapmaktır” dedi.

Kenan Yılmaz’ın yazılı basın açıklaması şöyle;

“Sayın Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin Karabük ziyaretinin, başta Kardemir işçisinin birlik ve beraberliğini bir kere daha göstermiştir.

Genel Başkanımızın yaptığı bir dizi ziyaretler, Özçelik İş Sendikası’nın Karabük’te ne denli önemli bir yapıtaşı olduğunu da ortaya koymuştur.

Başta Kardemir çalışanları olmak üzere, üyelerimizin hak ve çıkarları ile kazanımlarını ancak güçlü bir sendika gerçekleştirebilir. Güçlü sendika için de tam bir bütünlük en önemli şarttır.  

Sayın Genel Başkanımızın Karabük ziyareti sonrasında, bir internet haber sitesinde 2013 yılında metal işkolundaki sendikalar arası mücadelelerin olduğu zaman yapılan konuşma videosunu sanki şimdi yaşanmış gibi yayınlanmasının ne kadar etik olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Dokuz yıl önce yapılan bir konuşmanın, daha yeni olmuş algısı içinde kaleme alınması ve videoya yer verilmesi iyi niyetler kapsamı dışında olduğu görülmektedir.

Bu tür eskimiş algı operasyonları ile Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinin baltalanmaya çalışılması ve Kardemir işçisinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hareketlerin asla sonuca ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekir.

Özçelik İş Sendikası içinde birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlar, en büyük kötülüğü işçiye, emekçiye yapmak için çaba sarfettiklerini bilmelidirler.  

Sayın Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinde bizi yalnız bırakmayan başta Kardemir çalışanları olmak üzere, misafirperverliklerini esirgemeyen ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi