KARDEMİR A.Ş’de yetkili olan Öz Çelik İş Sendikası’nın Ağustos ayı içinde yapacağı delege seçimleri, toplu iş sözleşmesinin sonuçlanması ile hızlı başladı.

125 delegenin seçileceği KARDEMİR iş yerlerinde delege seçimleri ile ilgili kulis çalışmaları her geçen gün daha da yoğunlaşırken, Karabük Şube Başkanlığına hazırlanan ve fabrika içindeki tüm kısımlarda delege listesi çalışmalarına başlayan Kenan Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

“İŞÇİNİN HÜR İRADESİNE SAYGI DUYULMALI”

Öz Çelik İş Sendikası Karabük Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Kenan Yılmaz “Uzun yıllar sonra KARDEMİR işçisine dayatma liste yapılmadan ve müdahale edilmeden, hür iradesi ile delege seçimi yapılma imkanı sağlanıyor. Çelik işçisinin seçme ve seçilme hakkına herkesin saygı ile yaklaşması gerekir. Kimse bu delege seçimlerinin işçi arasında huzursuzluğa yol açacağını savunmasın.” Dedi.

“Ne zamandır demokratik seçimler, demokratik sandık, seçme, seçilme hakkının adı huzursuzluk ve kavga oldu?” sorusunu yönelten Kenan Yılmaz “Ben çelik işçisine güveniyorum. İşçi arkadaşlarımın demokratik bir seçim ortamında en iyi kararı vereceklerine inanıyorum. Kimse yapılacak olan bu delege seçimlerini, huzursuzluk olarak adlandırmasın ve işi barışını bozacak kavga ortamına sürüklemesin, zaten başarılı da olamaz.” Dedi.

“GENEL MERKEZ KARARINI KİMSE KENDİ DÜŞÜNCESİ OLARAK GÖSTERMESİN”

Genel Merkez’in toplu iş sözleşmelerinden önce Karabük şubesine bir tebliği yaptığının da altını çizen Kenan Yılmaz “Genel merkezimiz toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri başladığında, delege seçimleri ile ilgili hiçbir liste çalışması yapılmaması hususunda şubemize bir tebliğde bulunmuştu. Yapılan tebliğde delege seçimleri ile ilgili çalışmanın toplu iş sözleşme görüşmeleri bittikten sonra başlaması gerektiği belirtilmişti. Bunu da kimse kendi düşüncesi olarak yansıtmasın.”  Dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ VE GENEL MERKEZİMİZ DEMOKRATİK DELEGE SEÇİMLERİNE SAYGILI OLACAKLARDIR”

“Tüm Öz çelik İş Sendikası yöneticileri ve mensupları, Efsane liderimiz Metin Türker’in izinden bu zamana kadar gitti ve gidecektir de. Efsane liderimiz Metin Türker’in jenerasyonundan olmaktan daha önemli olan şey onun izinden düzgün gitmektir.” Diyen Kenan Yılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Birileri Genel Başkanımız Sayın Yunus Değirmenci ve Genel Merkez Yöneticilerimizin tamamının kendi yanında ve kendilerini destekliyor gibi algı oluşturmaya kalkmasın. Nasıl Efsane liderimiz Metin Türker, hepimizin ise Genel Başkan ve Genel Merkez Yöneticilerimiz de hepimizin.

KARDEMİR iş yerlerinde yapılacak olan demokratik delege seçimlerine de Genel Başkanımızın ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamının saygı ile karşıladığını biliyoruz. Onların bu delege seçimlerinde işçinin hür iradesine karşı da saygılı olmaya kararlı olduklarını da tüm çelik işçisi biliyor. Delege seçimlerinin tarafsızlığına, işçinin sandığına kimse gölge düşürmeyecektir ve kimse de ‘müdahale etsinler, bizi kurtarsınlar’ diye beklentiye girmesin.”

ÇELİK İŞÇİSİNİ KANDIRMAYA KALKAMSINLAR

"Kardemir işçisine algı yöntemi ile kimse kandırmaya kalkmamasın. ‘Şunlar bizim yanımızda, bunlar karşı tarafta.’ Diyenlerin aylardır iş yerlerinde liste çalışmaları yapmaya çalıştığını ve bir türlü karşılık bulamadıklarını hatırlatırım." diyen Öz Çelik İş Sendikası Karabük Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Kenan Yılmaz “Toplu iş sözleşme görüşmelerinden hemen sonra iş yerlerinde delege listesi çalışmalarına başladık. Ama bazı arkadaşlar aylatrdır iş yerlerinde ve kısımlarda delege listeleri için çalışma yapıyorlar ve karşılık bulamıyorlar. Şimdi de ‘işçi arasında huzursuzluk yapmamak için çalışmalarımıza daha yeni başlıyoruz.’ Şeklinde algı oluşturarak, işçiyi kandırmaya kalkmasınlar.” ifadelerini kullandı.

ÇELİK İŞÇİSİ TEK VÜCUT

KARDEMİR işçisinin tarihinde büyük mücadeleler olduğunun da altını çizen Kenan Yılmaz “Çelik işçisi tarihi büyük mücadeleler ile doludur. Kardemir işçisi arkadaşlarımız her şeyin en iyisine layık. İşçi arkadaşlarımızın tam güvenini sağladığıma inanıyorum ve onların tercihlerine güveniyorum. Ben Kardemir işçisine güveniyorum. Çelik İşçisi dünde, bugün de ve yarında tek vücut olarak büyük başarılara imza atacaklardır.” İfadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.