Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kardemir işçisinin kademelerinin oldubittiye getirildiğini, çok sayıda işçinin mağdur edildiğini belirten bir açıklama yaptı.

“Kardemir işçilerini temsil eden Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi olarak bu kademe düzenlemelerini kabul etmiyoruz.” diyen işçi lideri Kenan Yılmaz’ın açıklaması şöyle;

“Kardemir Yönetiminin açıkladığı ‘Kademe İlerleme Sistematiği’ çelik işçisini adeta büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı görevine geldiğimiz günden bu yana Kardemir işçisinin kademeleri ile ilgili yoğun bir mesai harcadık. Yaklaşık 5-6 ay önce fabrika genelinde kademelerin nasıl verilmesi ile ilgili Kardemir Genel Müdürlüğüne, İnsan Kaynakları Müdürlüğüne yaptığımız çalışma dosyasını verdik.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arifesinde kademelerin verilmesi noktasında söz almamıza rağmen, bir çalışma sergilenmediği için iki ay önce eylemlere başladık.

Şimdi ise geldiğimiz noktada Kardemir işçisinin tamamına yakınının mağdur edildiği ve kademe hakkının gerçek anlamda verilmediğini gördük.

Kardemir işçisinin Toplu Sözleşmeden doğan yasal hakkı olan kademe düzenlemesini altı aydır bekleten Kardemir yönetiminin, kademe düzenlemelerini neden beklettiği artık ortaya çıkmıştır. Her türlü fedakarlığı yaparak çalışan Kardemir işçisinin kademe düzenlemesi Yunus Değirmenci’nin seçim malzemesi olmak üzere kullanılmış ve oldubittiye getirilerek, arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu mağdur edilmiştir.

Kardemir’in içinde büyük bir sorun olan kademe düzenlemeleri sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekirken daha da kötü bir hal almıştır ve biz Kardemir işçilerini temsil eden Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi olarak bu kademe düzenlemelerini kabul etmiyoruz.

Baştan buyana Kardemir işçisinin kademe hakları kutsaldır, seçim malzemesi yapılamaz dedik.

Kardemir’deki şanlı çelik işçisinin gasp edilen kademe hakkını alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi