Öz Çelik İş Sendikası'nın birkaç hafta sonra yapacağı delege seçimleri ile ilgili Karabük Şube Başkanlığında en iddialı aday olan Kenan Yılmaz, Kardemir A.Ş.’de ve Bartın Mescier D.Ç.’de işyeri ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

Eylül ayının ilk yarısında yapılacak olan delege seçimlerine sayılı günler kala işyerlerini ziyaret eden Öz Çelik İş Sendikası Karabük Şube Teşkilatlandırma Sekreteri ve Karabük Şube Başkan Adayı Kenan Yılmaz çıtayı son noktaya çıkardı.

Kardemir Fabrikaları içinde gitmedik kısım bırakmayan Yılmaz, Bartın Mescier D.Ç.’de de adeta çıkarma yaptı.

Kardemir işçisi tarafından büyük bir destekle şube kongresine hazırlanan Yılmaz, kısımlarda işçiler tarafından çiçekler ile karşılanıyor ve adeta miting havasında çelik işçisine hitap ediyor.

KENAN YILMAZ “125’DE, 125 DELEGE ÇIKARACAĞIZ”

En son Bartın Mescier D.Ç’de yoğun bir kalabalık ile karşılanan Öz Çelik İş Sendikası’nın Şube Başkan Adayı Kenan Yılmaz, Kardemir içinde yaptığı ziyaretlerde estirdiği miting havasında iddialı konuşmalar yapıyor.

Yılmaz, çelik işçisine yaptığı konuşmalarda “Kardemir işçisi bizimle artık yalnız değil. Yüreği çelik, eli nasırlı, emekçi gönüllerimiz her zaman destekçisi olacağımız sayılı günleri iple çekiyorsunuz. Bize verdiğiniz destekten ve gösterdiğiniz ilgiden anladığımız şu ki; 125 delegede, 125 delege çıkaracağız. Hangi kısma gitsek, çelik işçisi bizi beklediğini tüm açık yürekliliği ile ortaya seriyor. Emekçi gönüllerimizin bize desteği tam ve Allah’ın izni ile Karabük’te Öz çelik İş Sendikası’nın gücünü tekrar göstereceğiz. Hiçbir üyemizin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Hiçbir üyemiz, iyi gününde, kötü gününde kendini artık yalnız hissetmeyecek. Her an, her zaman yanlarında olacağız. İşçimizin gücüne güç katacağız. Üyelerimiz kendilerini temsil eden sendikamızı, yaşamlarının her anında yanında bulacak.” İfadelerini kullanıyor.

Sendikacılığın klimalı odalarda oturmak olmadığını ifade eden Yılmaz, yeni dönemde yepyeni bir şube anlayışı ile yürüyeceklerini ve her zaman sahada işçinin yanında olacaklarını belirtiyor.

YILMAZ’IN RAKİPLERİ VARLIK GÖSTERMEYE ÇABALIYOR

Kenan Yılmaz’ın karşısında aday olan 10 yıllık mevcut şube başkanı ve ekibi Kenan Yılmaz’ın işyeri ziyaretlerinin ardından yaptıkları ziyaretlerde işçinin ilgisini bir türlü yakalayamıyor.

Yılmaz’ın yaptığı ziyaretlerin öncesi veya sonrası aynı işyerlerine yaptıkları ziyaretlerde, Yılmaz’ın yakaladığı coşku ve kalabalığı bulamayan mevcut şube başkanı ve ekibinin varlık gösterme çabasında olduklarını da çelik işçisi gözlemliyor.  

KONGRE NE ZAMAN OLACAK?

Öz Çelik İş Sendikası’nın Eylül’ün ilk yarısında yapması beklenilen delege seçimlerinden iki, üç hafta sonra Karabük Şube kongresini yapması bekleniliyor.

Bilindiği üzere, Öz çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Merkez Yöneticilerinin tamamının kararı ile Karabük’te tarafsız ve demokratik bir seçim yapılması kararı alınmıştı.

Öz Çelik İş Sendikası tarihinde az görülen bu karar sonrası, yine sendika tarihinde az görülen demokratik bir yarış sergileniyor.

Editör: Haber Merkezi