Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kurşunlu, Gerede, Tosya, Safranbolu, Korgun ve Seydiler şehirlerinde doğalgaz dağıtım, faturalandırmayla, tahsilat işlemlerini yapan Çorum Elektrik ve Doğal Gaz Ticaret A.Ş’ye bağlı olan KARGAZ şirketi 263 Bin abonesine fazla ücretlendirme mi yaptı?

BOTAŞ, 01.01.2022 yılından itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza %25 zam yapmıştı. Karabük ve bölgesinde de her ayın 3’ü ile 6’sında doğalgaz sayaçlarının okunmasıyla faturalandırma yapan KARGAZ, Aralık 2021 yılındaki 25 günlük kullanımı ayırmadan 3 ile 6 Ocak 2022’de doğalgaz sayaçlarının okunarak tamamının %25 zamlı bir şekilde ücretlendirdiği belirtiliyor.

Karabük ve Bölgesinde birçok mahalle muhtarları sosyal medyalardan halkı uyararak, vatandaşların KARGAZ’a itiraz etmeleri istendi..

Aralık 2021 yılındaki ortalama 25 günlük doğalgaz tüketiminin zamlı tarifeyle ücretlendirildiğini öne süren birçok mahalle muhtarı, KARGAZ Müşteri hizmetleri ile yaptıkları görüşmelerde ‘manuel hesaplama ile faturalandırma yapılmadığından fatura dönemindeki tüketimin ortalama baz alınarak yapıldığı, zamsız tarifeden kullanılan gazın birim fiyatı üzerinden değerlendirilme yapılmasının mümkün olmadığı’ şeklinde cevap alındığını ifade ediyorlar.

Doğalgazdan haksız alınan fatura düzenleme tarihine kadar olan 2022 yılı Ocak döneminde ortalama tüketilen doğalgaz hesaplaması yapılarak, zamlı tarife üzerinden faturanın yeniden düzenlenmesini, Aralık 2021 döneminde kullanılan doğalgazın eski birim fiyatı ile faturalandırılmasını ve haksız fatura ile elde edilen bedellerin iadesi için vatandaşların KARGAZ’a dilekçe yazmaları isteniyor.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATMALI

Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde tüketici haklarının korunduğu belirtilirken, KARGAZ’ın haksız elde ettiği öne sürülen Aralık 2021 tüketim bedelinin zamlı mı, zamsız mı faturalandırıldığının incelenmesi isteniliyor.

Karabük il genelinde binlerce aboneden, milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen KARGAZ’dan vatandaşların fazla yaptıkları ödemeleri ile ilgili resmi kurum ve kuruluşlara da ayrıca şikayet dilekçeleri yazması gerekiyor.

   

Editör: Haber Merkezi