Karabük’ün en büyük Alış Veriş Merkezi olan KARES AVM’de pandemi nedeniyle kiracılar ve AVM ortakları yönetimin uygulamalarını sorgulamayı başladı.

KARES AVM’de aylık sabit kira ödeyen kiracı esnafı, kısıtlamalar nedeniyle ayın 30 gününün ancak 20 günü dükkanlarının açık olduğunu, ancak kirayı tam ay üzerinden ödediklerini belirterek, mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar çerçevesinde, Cumartesi, Pazar günleri iş yerlerini açamazken, hafta içi ise akşam 10 yerine sekizde dükkanlarını kapattıklarını belirten KARES AVM kiracıları, ayın 30 gününün 20 günü açık olduklarını ifade ediyor ve AVM yöneticilerinden bu oranda kira ile ortak gider ödemelerinde indirim yapılmasını istiyorlar.

AVM ORTAKLARINA 12 AYDIR KAR PAYI DAĞITILMIYOR

KARES AVM her ay ortaklarına 350 Bin TL civarında kar payı dağıtıyordu. Pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana 12 aydır kar payı dağıtmayan AVM yönetimi, bu zaman zarfı içinde 3 Milyon 500 Bin TL civarında ortaklara kar payı dağıtması gerekiyordu.

Kiracılarına indirim uygulamasına gitmeyen KARES AVM Yönetiminin, ortaklarına da bir yıldır hiçbir kar payı vermemesi ise ayrı bir tartışma konusu olmaya başladı.

Editör: Haber Merkezi