Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce yürütülen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR) 101 kişi işbaşı yaptı.

KARDEMİR Eğitim Kültür Dairesi Konferans Salonu'nda İşbaşı Eğitim Programı'nın açılış ve sertifika töreni düzenlendi.

Vali Fuat Gürel, törende yaptığı konuşmada, KARDEMİR'in 85 yıldır Türkiye'nin kalkınmasına katkı verdiğini söyledi.

Eskipazar ilçesine bir organize sanayi bölgesinin temellerinin atılacağını belirten Gürel, "Oralarda yeni istihdam sahalarının yükseldiğini göreceğiz. Bunların tamamı KARDEMİR'in geçmişten beri buraya bıraktığı kültürün eseri. KARDEMİR genç cumhuriyetimizin en önemli ağır sanayi yatırımlarından bir tanesi. Ülkemizin kalkınmasında çok büyük katkılar sundu." dedi.

KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar da KARDEMİR'in Türk çelik sektörünün çekirdeğini 2dekioluşturduğunu ifade etti. KARDEMİR'in Türkiye'deki birçok çelik fabrikasını doğurduğunu anlatan Utkanlar, şunları kaydetti:

"Verimli bir yıl geçirdik. KARDEMİR bugün Türkiye'de ikinci eşi olmayan bir fabrika halinde. Bugün KARDEMİR'de üretilen bazı ürünler Türkiye'de ikinci bir fabrikada üretilemiyor. Tüm çalışanların burada oluşturduğu şirket hafızası son 85 yıla dayanıyor. Bugün burada ürettiğimiz demir yolu raylarının yanı sıra ilk kez başladığımız tekerleklerin üretilmesi çok kısa bir süre sonra teker setlerini üretmeye başlayacağız. Bunlar Türkiye'de ilk ve tek. Şuanda Avrupa'ya ciddi anlamda ihracatlarına başladık. Büyük profiller üretiyoruz."

Utkanlar, işçi sağlığı ve iş güvenliği üretimin önünde geldiğini dile getirdi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Alper Mumyakmaz ise KARDEMİR'in demir çelik sektöründe farklı bir yerde olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi