Bugün yapılan Kardemir Yönetim Kurulu Toplantısından sonra, işçinin altı aydır beklediği kademe açıklaması yapıldı.

Kardemir Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, çalışanların kademelerinin hangi sisteme göre verileceği ile ilgili hiçbir bilgi yer almazken, bayram öncesi kademelerden doğan farkların maaş hesaplarına yatacağı ilave edildi.

İŞTE KARDEMİR’in AÇIKLAMASI

Kardemir Yönetim Kurulu adına yapılan basın açıklaması şöyle;

“1937 yılında kurulan ve bu sene 85. Yılını kutlayan, beş binin üzerinde çalışan sayısıyla, bölgemizin en önemli istihdam merkezlerinden biri olan şirketimiz Kardemir A.Ş., bugün düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısı ile, kapsam içi personelimizin kademe çalışması neticelendirildi.

Yönetim Kurulumuzun göreve geldiği 2020 yılı Kasım ayından itibaren, gözle görülür bir şekilde yükselen kârlılık rakamlarıyla birlikte, çalışan haklarında da birçok iyileştirme gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz, çalışanlarımızın haklarında ve iş ortamlarındaki memnuniyetin arttırılmasının yanı sıra, eğitim, kültür, sanat, bilim, spor gibi sosyal sorumluluk projelerine vermiş olduğu büyük destekler ile toplumsal refahın arttırılmasına hizmet ederken aynı zamanda da bölgenin ve kentin kalkınmasında lokomotif rol üstlenmeye devam etmektedir.

Bu çerçevede Yönetim Kurulumuz tarafından bugün onaylanan kademe sistematiğinde, hiçbir çalışanımız hak kaybı yaşamayacağı gibi, 31/12/2021 tarihinden itibaren hak ettikleri ücret farklarının bayram öncesi çalışanlarımıza ödenmesi kararlaştırılmıştır.”

YAPILAN AÇIKLAMA BELİRSİZLİĞİ KORUYOR

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve ekibinin yaklaşık iki aydır kademeler ile ilgili yürüttüğü mücadele sorası, Kardemir Yönetiminin bugün yaptığı kademeler ile ilgili sadece sistemin onaylandığı ve kademelerin ne şekilde verileceği belirtilmedi. Çalışanların hiçbir hak kaybı yaşamayacağının altı çizilse de Kardemir işçisi hangi kademeyi alacağını henüz bilemiyor.

KENAN YILMAZ İSTEDİĞİNİ ALACAK MI?

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak, 8. kademelerin tamamının 10. kademeye geçmesi gerektiğini ve 16’lık kademe sistemi uygulamasının yapılmasının şart olduğunu dile getirmişti.

Uzun bir süredir kademe sistemini askıya alan Kardemir, geçtiğimiz toplu sözleşme şartı olarak çalışanlarına vereceği kademe ilerlemesini hangi sisteme göre yapacağına bir açıklık getirmedi.

Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, şu an kademe açıklamasının belirsizliği koruduğunu, kendilerine konu gelinceye kadar ve kademe ilerleme sistemi açıklığa kavuşuncaya kadar bekleyeceklerini belirttiği öğrenildi.

RECEP AKYEL’İN KARŞISINA DEĞİRMENCİ’DEN SONRA, BAYRAKTAR DA MI RAKİP OLDU?  

17 Temmuz’da yapılacak olan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık seçiminden önce, Recep Akyel’in karşısında Genel Başkanlığını korumak için mücadele veren Yunus Değirmenci’ye destek amacıyla bu kademe açıklamasının Kardemir yönetimi tarafından apar topar ve belirsizliğini koruyacak şekilde yapıldığının altını çizen Kardemir çalışanları, yapılan açıklamadan bir şey anlamadıklarını söylüyorlar.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’ın 17 Temmuz’da yapılacak olan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanlık seçimlerinde Recep Akyel karşısında Yunus Değirmenci’yi daha güçlü gösterebilmek için müdahil olmasını da çalışanlar tepkiyle karşılamıştı.

Editör: Haber Merkezi