KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Erdem, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürlük görevine atandığından dolayı Kardemir’de bulunan görevinden istifa ederek ayrıldı.

2 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kardemir Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen Erdal Erdem’in görevinden ayrılması ile Kardemir Yönetim Kurulu koltuğunda iki koltuk boşaldı.

Geçtiğimiz günlerde gördüğü lüzum üzerine Kardemir Yönetim Kurulu Üyeliği Görevinden istifa ederek ayrılan Mustafa Yolbulan ile birlikte boşalan iki kişilik kurul üyeliğine önümüzdeki günlerde kimlerin atanacağı merak konusu oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) temsilen 4 bağımsız üye ile birlikte toplamda 11 Yönetim kurulu Üyeliğine sahip Olan Kardemir A.Ş’de iki üyenin önümüzdeki günlerde atamasının yapılması bekleniliyor.

Erdal Erdem, istifası ile birlikte bir veda mesajı yayınladı. Erdem’in mesajı şöyle;

“02 Kasım 2020 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında seçilmiş bulunduğum Yönetim Kurulu Üyeliğinden, yeni görevler üstlenmem nedeniyle bugün itibariyle ayrılıyorum.

Mazisi Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanan, ülkemizin endüstriyel atılımlarına öncülük etmiş, Türk sanayisine okul olmuş ve bugün de gerçekleştirdiği yatırımlarla bu misyonunu sürdüren Kardemir gibi önemli bir kuruluşun Yönetim Kurulunda görev yapmış olmanın onurunu bir ömür boyu taşıyacağımı bilmenizi isterim.

Kardemir, üretim teknolojilerini büyük oranda yenilemiş, kapasitelerini artırmış, ray, kangal, demiryolu tekeri ve ağır profil gibi katma değeri yüksek ürünlerle ürün çeşitliliği sağlamış, üretimi besleyecek enerji yatırımlarını tamamlamış bir şirket. Ancak en önemlisi, bütün bu üretimi çevreye duyarlı, sağlıklı ve iş güvenliği içerisinde gerçekleştirmektir. Yönetimimiz de bu temel anlayış içerisinde hareket ederek, başta çalışanlarımız olmak üzere müşterilerimizin, hissedarlarımızın, tedarikçilerimizin, Karabük halkının ve Ülkemizin refah ve mutluluğunun artırılmasına hizmet etmenin samimi gayretinde olmuştur. İnanıyorum ki, Yönetim Kurulumuzun ortaya koyduğu strateji ile birlikte Kardemir, sektörde dünden daha güçlü, dünden daha rekabetçi, dünden daha çok tüm paydaşları için değer yaratan bir şirket olarak sürdürülebilir başarıları kovalayacaktır.

Bu vesile ile emek ve alın terleriyle Kardemir’e hayat veren tüm çalışanlarımıza, Yönetim Kurulumuzun belirlediği yönetim stratejisini uygulamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarına inandığım Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve bağlı tüm birim yöneticilerimize, Özçelik İş sendikamıza ve Kardemir’in sürdürülebilir başarıları için birlikte görev yaptığım Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum.

Görev sürem içerisinde yakın ilgi ve katkılarını esirgemeyen Karabük mülki ve yerel yönetimlerine de ayrıca teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”