KARDEMİR A.Ş. tarihinin rekor karını açıkladı. Özelleştirilmesinden bu yana sürekli yatırımlar yapan Kardemir yatırımlarının bitmesi ve kur üzerinden borçlarını kapatmasıyla kar açıklamaya başladı. KARDEMİR A.Ş. 2021 yılının ilk 6 ayında 1,42 Milyar TL net kara ulaştığını ilan etti.

Kardemirden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşu olarak, 84 yıllık çelik üretim serüvenimizde ülkemize katma değer üretmeye devam ediyoruz. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığımız açıklamada şirketimiz 2021 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarında 1,42 Milyar TL net kâra ulaşmış olup, 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarında olduğu gibi mali açıdan büyüme ivmesini devam ettirmiştir.

2020 yılının ilk yarı yıl mali sonuçlarında 323,6 Milyon TL FAVÖK elde eden şirketimiz, bu yıl aynı dönemde %545 artışla FAVÖK’ünü 2,08 Milyar TL’ye yükseltmiştir. Satış gelirlerimizde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %96’lık artış ile 6,37 Milyar TL’ye ulaşmıştır.

Çelik piyasalarındaki talep ve fiyat artışıyla birlikte, güvenli satış politikamız, katma değerli ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerimiz, verimli üretim ve etkin finansal yönetim sonucu olarak toplam satışlarımız ve karlılığımız, 2021 yılı ilk yarı yılına göre piyasa beklentisinin üzerinde artış göstermiştir. “Güçlü Yönetim, Sürdürülebilir Üretim” yaklaşımı ile çalışmalarını duraksamadan sürdüren Kardemir, nitelikli insan kaynağı ile sektöründe öncü olmaya devam etmektedir.

Yurtiçi pazarlama ve satış çalışmalarının yanı sıra ihracat alanında da gözle görülür bir artış yakalayan şirketimiz, daha öngörülebilir bir finansal raporlama sistematiğine kavuşmak adına “UFRS9-Kur Riskinden Korunma (Hedge) Muhasebesi” sistematiğini bilanço üzerinde raporlanmaya başlamıştır. Türkiye’nin önde gelen halka açık firmalarının da kullandığı, “Kur Riskinden Korunma (Hedge)Muhasebesi” ile şirketimiz, kura bağlı riskleri ve nakit yönetimini daha etkin yönetmiş olacaktır.

Kuruluşundan itibaren Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomisine katkı sağlayan, yerli üretime değer veren, sosyal sorumluluk projeleriyle bölge kalkınmasına öncülük eden Kardemir’in, 2021 yılı ilk 6 ay sonuçlarının yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz. 


Şirketimizin 2021 İlk Yarı Yıl Finansal Rakamları Şu Şekilde Oldu;
•    Konsolide net varlık             : 13.608.235.205 TL
•    Konsolide ciro                      : 6.372.092.783 TL
•    FAVÖK                                   : 2.082.649.242 TL 
•    FAVÖK Marjı %                      : 32,7
•    FAVÖK TL/ton                        : 1.762 TL
•    Konsolide net dönem karı    : 1.420.608.870 TL "

Editör: Haber Merkezi