KARDEMİR A.Ş. 2021 yılında toplam 3 Milyar 850 Milyon TL kar ettiğini açıklamıştı.

Kardemir’den dün yapılan açıklamada hisse başı 0,8772 TL olmak üzere, hissedarlara toplamda Bir Milyar TL temettü (kâr payı) dağıtacağı belirtildi.

Kardemir A.Ş’nin dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar arasında, hissedarlara kâr payı dağıtılması için bu ayın (Mart 2022) 25’in de yapılacak olan Mali Genel Kurulun oyuna sunulacağı da yer alıyor.

1995 YILINDAN BU YANA İLK DEFA KAR PAYI DAĞITILACAK

Kardemir A.Ş. kurulduktan sonra, 1995 yılında hisselerini borsaya kot ederek, o tarihteki adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olan, Borsa İstanbul’da hisseleri işlem görmeye başlamıştı.

KRDM A, B ve D olarak borsada toplamda 1 Milyar 140 Milyon adet işlem gören hissesi bulunan şirket, hissedarlarına 27 yıl aradan sonra tarihinde ilk defa kâr payı dağıtımı yapacak.

Önümüzdeki 25 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Mali Genel Kurulun oyuna sunulacak kararın, genel kuruldan çıkmasından sonra, hissedarlara elindeki hisse oranı kadar kâr payı dağıtılacak.

Toplamda Bir Milyar TL olan kâr payı dağıtımı iki eşit taksitte verilecek.

GÜÇLÜ YÖNETİM, YÜKSEK KÂR

Kardemir A.Ş’nin 2020 Kasım ayında yapılan Genel Kurulunda, hükümet alanında uzman olan 9 ismin Kardemir yönetiminde yer alamsını sağlamıştı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Alparslan Bayraktar, Prof. Dr. Ercüment Arvas, Ömer Demirhan, Muhammet Ali Oflaz ve Eski Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gibi kendi alanlarında uzman isimlerin Kardemir yönetiminde yer alması, ayrıca bu isimler sayesinde devlet imkanlarından da maksimum derecede yararlanılması Kardemir’in rekor karlar açıklamasında en önemli etkenler olarak gösteriliyor.