AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, BRTV’de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Güneş, programda yanında getirdiği Akşam Gazetesi’nin 1934 yılına ait nüshasından Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasının nasıl geliştiğini izleyicilere kendi okudu. Bu nüshayla Fabrikanın kuruluşunun başlangıç noktasını hatırlatmak istediğini vurgulayan Güneş, fabrikanın 1995 yılında özelleştirilmesine rağmen Devletin her zaman fabrikayı himaye ettiğini söyledi. 

Niyazi Güneş Karabük halkının isteğinin Kardemir Fabrikalarının iyi yönetilmesi olduğunu ifade etti. Personel alımında belirli kriterlerin oluşturularak, noter huzurunda kura ile alınmasını istediklerini söyleyen Güneş, istihdam konusunda da Kardemir yönetimine çağrı yaptı. 

Yönetimin Yanında Olacağız

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş “Karabük Demir Çelik Fabrikaları bizim yine halkımızın çoluk çocuğunun geleceği için ümit bağladığı bir yerdir. Karabük halkı Kardemir’in iyi yönetilmesini istiyor. Önce kendilerini değil, etrafı düşünecekler, işçimizi düşünecekler, mühendislerimizi düşünecekler, Buradaki üretimi düşünecekler ve ekonomiyi düşünecekler. Yani önce Kardemir’in ayakta kalması gerekiyor. Kendimizden önce onu düşünmemiz gerekiyor. Dolayısıyla son olarak bir tercihte bulunuldu. Şimdi yeni bir yönetim oluştu. Bakalım, görelim bu yönetimin icraatlarına bir bakalım. Kardemir ile ilgili iyi işler yapıyorlarsa yanlarında olacağız. Biz kendilerinden talebimiz işlerini iyi yönetmeleridir. Ehil olan insanlara iş vermeleri görev vermeleridir.” Dedi.  

“İşçi Alımı Noter Huzurunda Olmalı”

Milletvekili Güneş Kardemir’in işçi alınması yönünde de önemli açıklamalarda bulundu ve konuşmasında şu ifadelere “Fabrikaya istihdam edilmek üzere yöremizin çocuklarının işe alınması bizim için çok önemlidir. Bunu kendilerinden her görüştüğümüzde rica ediyoruz. İşsizlik bizim seçildiğimiz günden bu tarafa karşılaştığımız en önemli sorun budur. Oğlumuz, kızımız gençlerimiz var bunlara iş bulunmasıdır. Bizim Kardemir yöneticilerinden talebimiz, burası bir istihdam alanıdır. Belirleyeceğiniz kriterler içerisinde, ölçüler içerisinde Karabük’teki işinize yarayan gençlerden seçimini yapmanızdır. El altından değil, el altından diye bir şey yok. Noter huzurunda kura ile kriterleri belirlenmiş, efendim yaşıdır, mesleğidir, endüstri meslek mezunudur, yani ne gerekiyorsa Kardemir de hangi iş kolunda ne vasıfta eleman gerekiyorsa, onların böyle kriterlerle seçilip alınmasını talep ediyoruz. Hakkaniyete uyulması taraftarız. Mühendisinden, işçisine kadar.”