Kardemir A.Ş’de işçilerin ‘Kademe İlerleme Sistematiği’ uygulaması yapıldı.

Kardemir işçisinin beklediği kademe ilerlemesinin bugün açıklanması ile işçi tam bir hayal kırıklığına uğradı.

Kardemir Yönetiminin ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin ‘Çifte bayram müjdesi’ olarak nitelediği kademe konusunda adeta dağ fare doğurdu.

Aynı iş yerinde çalışan ve aynı işi yapanlar arasında çok azı kademe ilerlemesi alırken, çoğunluğu mevcut kademesinde kaldı.

8. Kademelerin tamamı 10. Kademeye çıkması beklenirken, yine birçok işçi 8. kademede bırakıldı.

İŞÇİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Yıllardır kademe ilerlemesi bekleyen çok sayıda işçinin beklediği kademeleri verilmedi ve işçinin yüksek kademede çalışması gereken bazı kısımlarda ise beklenti yerine gelmedi.

Puanlama, performans veya hangi sisteme göre kademelerin verildiğini bilmeyen işçiler “Benim kademem neye göre verildi? Hak ettiğim kademeyi neden alamadım?” sorusunu gündeme getiriyor.

Yaptığı işe göre alması gereken kademeyi alamayan çelik işçisi hakkının yendiğine inanıyor ve yaptığı işin kademesini beklerken bir üst kademe verilerek işçinin adeta gazı alınmak istendi ama tam tersi oldu.

Kardemir çalışanlarının %75’inin beklentisini karşılamayan kademelerde çelik işçisi büyük hayal kırıklığı yaşarken, hakkının yendiği yönünde tepkisini gösteriyor.

GENEL MÜDÜRLÜK İTİRAZ HAKKINI AÇIK BIRAKTI

Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar imzasıyla işçiye bir duyuru yapıldı. Yazılı yapılan duyuruda kademe ilerlemesine ait itirazları olan çalışanların, kendi ünite yetkilisine veya İnsan Kaynakları Müdürlüğüne bir ay içinde itiraz dilekçesi ile başvurulması gerektiği belirtildi.

Genel Müdürlüğün yayınladığı duyurudan sonra beklediği kademeyi alamayan çalışanların %75’i itiraz etmeye hazırlanıyor.

YUNUS DEĞİRMENCİ’YE BÜYÜK TEPKİ

Kademeler ile ilgili mücadele veren Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesini devre dışı bırakan ve Genel Başkanlık yarışında elini güçlendirmek isteyen Yunus Değirmenci’ye Kardemir işçisi kademe hüsranından sonra büyük tepki gösteriyor.

Öte yandan Kardemir Yönetiminin sendika bazında Karabük Şubesi ile değil de Genel Başkan Yunus Değirmenci ile kademe mutabıkında kaldığı öne sürülüyor.

KENAN YILMAZ NE YAPACAK?

Kardemir işçisinin %95 desteği ile Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı seçilen Kenan Yılmaz, aylar öncesinden kademe ilerlemesi ile ilgili verdiği teklif dosyasının yerine getirilmemesinin ardından ve işçinin büyük tepkisinden sonra acaba ne yapacak?

Kardemir işçisinin kademelerinin genel başkanlık seçimi ile ilgili malzeme yapılmayacak kadar kutsal olduğunu son günlerde sürekli vurgulayan Kenan Yılmaz’ın yaşanan bu gelişmeler karşısında nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi