KARDEMİR A.Ş, dün 69 işçi, 13 mühendis ve 3’de uzman olmak üzere, toplam 85 eleman alımı yapacağını ilan etmişti.

KARDEMİR’in özellikle işçi alımların yapılacağı ilanın içinde “İEP (İşbaşı Eğitim Programı) Kapsamında istihdam edileceğinden, program başlangıç tarihinden en az bir ay önce aktif zorunlu sigortalı olmayan” maddesi, çok sayıda gencin mevcut işlerinden ayrılmasına neden oldu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Kardemir’e işe girebilmek için mevcut işlerini bırakanların sayısının daha ilk günden bir hayli fazla olduğu bilgisinin kendisine ulaşmasıyla, KARDEMİR Yöneticileri ile bir dizi görüşmeler yaptığını belirtti.

İşkur İl Müdürlüğü aracılığı ile KARDEMİR’e yapılacak olan işçi alımlarının, İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında olacağından ve söz konusu program yönetmeliğinde de İEP’e katılacak olan adayların en az bir ay önceden aktif sigortalı olmamaları gerektiğinden, ilana bu madde kondu.

AK Parti İl Başkanı Altınöz “KARDEMİR’in ilanının yayınlanması ile çok sayıda aktif sigortalı gençlerin, işten çıktığı ve sigortalarına son verildiği bilgisi tarafıma ulaştı. Sonuçta kura ile yapılacak olan bu alım için işlerinden çıkan gençlerin, Kardemir’e işe girebilmek için mevcut işlerini riske atması iyi bir süreç doğurmayacağından, KARDEMİR Yöneticileri ile bir dizi görüşmeler yaptım.” Dedi.

KARDEMİR’E İŞE GİRME HAKKINI ELDE EDENLER, GEREKİRSE BİR AY SONRA BAŞLATILACAK

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Kardemir yöneticilerinin, müracaat edenlerden işe girme hakkını elde edenlerin, haklarının kesinlikle yenmeyeceğini ve gerekirse bir ay sonra işe başlatılacaklarını açıkladıklarını söyledi.

Altınöz “İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı yönetmeliğinde bir ay önceden sigortalı olmaması gerektiği şartı var. Kardemir’in böyle bir şartı yok. İşkur aracılığı ile İEP kapsamından bu alım olduğu için söz konusu madde kondu. Ama Kardemir yöneticileri, işe başlama hakkı elde edenlerin kesinlikle bu hakkını koruyacaklarını belirttiler.

Kimsenin mevcut işlerinden ayrılıp, Kardemir’e iş müracaatı yapmasına gerek yok. Mevcut işlerinde çalışırken de müracaat yapabilirler. Kardemir’e işe girme hakkını elde ederlerse, o zaman mevcut işlerinden ayrılmaları herkesin menfaati için daha doğru olur.” Diye konuştu.

KARDEMİR YÖNETİCİLERİ DE “MÜRACAAT İÇİN, KİMSE MEVCUT İŞLERİNDEN AYRILMASIN”

KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürlüğü de iş müracaatı için kimsenin mevcut işlerinden ayrılmamasını, Kardemir’e işe girme hakkını kazananların, bu haklarının korunacağı ve gerekirse İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında bir ay sonra işe başlatılabileceğini belirttiler.