KARDEMİR A.Ş. geçtiğimiz günlerde 69 işçi, 13 mühendis ve 3 uzman alacağını açıklamıştı. Yayınladığı ilanda alımlar ile ilgili tüm şartları da kamuoyu ile paylaşan Kardemir yönetimi, işçi alımlarının kura ile, mühendis alımlarının ise sınav ve kriter puanlaması ile yapılacağını belirtti.

Kardemir, alım yapacağını ilan ettikten sonra Karabük ve ilçelerinde bazı işgüzarların, saf vatandaşları “Seni Kardemir’e işe sokalım. Oğlunu Kardemir’e işe sokalım.” söylemleri ile para aldıkları söylemleri halk arasında dolaşmaya başladı.

Özellikle bazı dolandırıcıların siyasilerin ve Milletvekillerin isimlerini kullanarak iş umudu taşıyanlardan para aldıkları, hatta Kardemir’e işe girme piyasası oluşturulduğu konuşulmaya başlandı.

KARDEMİR KAMU ALIM STANDARTLARINA KAVUŞUYOR

İşe girme umudu taşıyanların kesinlikle torpil veya buna benzer imtiyazlı bir durum arayışına girmemesi gerektiğini vurgulayan yöneticiler, Kardemir’in eleman alımlarının artık kamu alımları standartlarında olacağını vurguluyorlar.

Kardemir’in gerek işçi gerekse mühendis alımlarında kriterler, puanlamalar, sınavlar ve kura şeklinde olacağı önemle belirtiliyor.

Başvuru yapanların arasından hiç kimsenin imtiyazlı bir durum içinde olamayacağının altı da çiziliyor.

Editör: Haber Merkezi