Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in işgalden kurtarılan Suşa kentinde bir araya geldikleri esnada, Kardemir A.Ş’de, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı’yı ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Üniversite-Sanayi iş birlikleri adı altında birçok üniversite ile protokol imzalayan Kardemir, ilk yurtdışı üniversite temasını da böylece gerçekleştirmiş oldu. 

Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar’ın ve şirket yöneticilerinin katılım gösterdiği tanışma toplantısında, Rektör Babanlı ve heyeti ile akademik ve ticari alanda yapılabilecek iş birlikleri ele alındı. 

Kardemir’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Yeraltı kaynakları ve metalürji alanında köklü yapısıyla faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Devlet ve Petrol Üniversitesi hakkında aldığımız bilgilerin ardından, şirket sunumumuzu ve tanıtımımızı gerçekleştirdik.Tanışma toplantımızın ardından başlayan saha gezimizde, Sürekli Dökümler Müdürlüğü, Ray Profil Haddehanesi, Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisi gezilirken, bağlı ortaklığımız Kardökmak’ta da teknik gezi gerçekleştirildi. Fabrika sahamızdaki izlenimlerini aktaran Rektör Babanlı, şirketimizin yaptığı çalışmaların üst seviyede ve tesisimizin Türk’e gurur verici nitelikte olduğunu belirtti.” denildi.

Genel Müdürü Necdet Utkanlar tarafından, Mustafa Babanlı’ya hediye edilen “İlk Türk Demiri” plaketinin ardından, Azerbeycan akademik heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirildi..

Editör: Haber Merkezi