Safranbolu Belediye’sinin geçtiğimiz günlerde açtığı kitap fuarında Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının sergilenmesi haberlerinden sonra, Ülkü Ocakları fuara gitmiş ve bir takım tatsız olaylar yaşanmıştı.

Dün gece de Safranbolu’nun ana caddelerinde, Safranbolu Belediye binasının alt katındaki dükkan önlerine ve bir çok apartman posta kutularına bir bildiri kağıdı dağıtıldı.

Kim veya Kimler tarafından dağıtıldığı şu an bilinmeyen bildiri de kitap fuarında Demirtaş’ın kitaplarını sergileyen yayınevi temsilcisi Haldun Açıksözlü’nün birtakım fotoğraflarına yer verildi. Ayrıca söz konusu bildiride “Safranbolu’da terörist ağırlamanın hesabını bu halka kim verecek?” ve “Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse terörist Haldun Açıksözlü’ye ne kadar para verdin?” yazıları yer aldı.

Gece karanlığında Safranbolu sokaklarında işyerlerine ve apartmanlara dağıtılan bu bildirinin kim veya kimler tarafından ne amaçla dağıtıldığı bilinmezken, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konuyla ilgili Karabük Net Haber’e sert bir açıklama yaptı.

ELİF KÖSE “BU KARANLIK KİŞİ VEYA KİŞİLER BULUNMALIDIR”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Kim veya kimler tarafından böyle alçakça bir şey yapıldı bilemiyorum ama en kısa sürede bulunması gerekiyor. Gecenin karanlığında, karanlık kişi veya kişilerin böyle bir hareketi ancak onlara yakışır. Bu olayın karşısında Karabük ve Safranbolu’daki tüm siyasi partilerin sessiz kalmaması gerektiğine inanıyorum.” Diye konuştu.

“Safranbolu gibi Dünya’ya mal olmuş tarihi ve turistik kentimizin terör ile anılmasını isteyenler çirkin emellerine kavuşamayacaklardır.” Diyen Başkan Köse sözlerine şöyle devam etti;

“Karanlık ve çirkin düşüncelerini sergilemeye çalışanların amaçlarına ulaşamaması için bu kişi veya kişiler en kısa sürede Emniyet birimleri tarafından bulunacağına inancım tamdır. Bizi iftiraları ile karalamaya çalışanlara Safranbolu halkımız müsaade etmeyecektir.”

Başkan Köse ayrıca bunu yapan kişi veya kişiler hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

KAMERALARA YAKALANMIŞ

Gece 04:20 sularında bu bildiriyi sokaklara atan ve dağıtan bir kişi ise çeşitli güvenlik kameralarına yakalandı. Yüzü maskeli bir erkek şahsın elindeki bildirileri sokaklara attığı ve dükkan önlerine koyduğu net bir şekilde görünüyor.

Henüz kimliği belirlenemeyen bu kişi veya kişilerin, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ne zaman bulunacağı ise ayrı bir merak konusu halini aldı.