KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi bayram tatili boyunca adeta alarm verdi.

Covid-19 hastalarının çoğalması ile birlikte bayram tatili boyunca Karabük merkezde bulunan kamuya ait tek acil servis olan KBÜ. E.A. Araştırma Hastanesi acil servisinde doktorlar, hastaların aşırı yığılmasından dolayı çoğu zaman polis güvenliği altında çalışmak zorunda kaldı.

HER GÜN BEYAZ KOD VERİLİYOR

Karabük merkezdeki kamuya ait tek acil servis olan KBÜ E.A. Hastanesinde hastaların yoğunluğu nedeniyle, hastalara bakmakta zorlanan doktor ve sağlık çalışanları ile zaman zaman vatandaşlarla tartışma yaşıyor ve bazı kişilerinde hakaretleri ile tehditlerine maruz kalınca doktorlar beyaz kod veriyor.

Birçok doktor tutanak tutturarak, tehdit altında çalışmak istemediğini ifade ediyor ve bunun üzerine polis ile özel güvenlik koruması altında çalışmak zorunda kalıyorlar.

VATANDAŞ DA HAKLI

Hastane acil servisinde yetersiz kalan doktor ve sağlık çalışanları karşısında saatlerce sıra beklemek zorunda kalan hasta ve hasta yakınları en sonunda isyan ediyor. Bu nedenle doktorlarla, vatandaşlar arasında yaşanan tartışmalar tehdit ve hakaret boyutlarına varıyor.

DOKTOR İHMALİNDEN ÖLÜMLER YAŞANIYOR İDDİASI

Acil servise kalp krizi veya bunun gibi acil nedenlerle getirilen hastalar anında müdahale edilmediğini savunan vatandaşlar, yakınlarını doktor ihmali yüzünden kaybettiklerini öne sürüyorlar.

Geçtiğimiz günlerde yine bir hastane çalışanı, kalp krizi şüphesi ile getirdiği yakınına acil servis doktoruna defalarca rica etmesine rağmen ilgilenilmediğini ve bu nedenle hastasını kaybettiğini öne sürerek, söz konusu doktordan şikayetçi olacağını beyan etti.

KAMU SAĞLIK SİSTEMİ TIKANDI MI?

Özellikle Karabük merkezde bir tek kamu hastanesi ver ve buradaki acil servis de yetersiz kalıyor. Safranbolu Devlet hastanesinin acil servisinin daha işlevsel hale getirilerek Karabük’teki hastanenin yükünü alması gerektiği savunulurken, Beş bin evlere açılması beklenilen hastane ek binasının da bir an önce hizmete girmesi isteniliyor.

POLİKLİNİKLER FARKLI DEĞİL

Çeşitli branşlarda poliklinik yapan uzman doktor sayısının yetersizliği de kamuoyunda sürekli vurgulanıyor ve vatandaşlar muayene için günler sonrasına randevu alabildiklerinden son derece şikayetçiler.

Uzman doktorlar ise standartların çok üzerinde hastaya baktıklarını öne sürerek, Avrupa standartlarından daha fazla günlük hasta muayene ettiklerini belirtiyorlar.