Karabük’ün unutulmaz sendikacılarından Rahmetli Osman Nuri Bal’ın iktisatçı kardeşi Selahattin Bal’ın başarısı gururlandırdı.

Safranbolu Yazıköy’lü Selahattin Bal, Kayyum olarak atandığı iflasını açıklamış elektrik şirketini, altı ayda İstanbul’un en büyük şirketleri arasına soktu.

Kocaeli, Dilovası, Çerkeşli mevkiinde kurulu 865 mw doğalgaz çevrim santralinin %60’ı Ünal Aysal’a ait Ünit Grubunun, %40’ı İtalyan Ansaldo şirketinin ortağı olduğu Yeni Elektrik Üretim A.Ş, 2020 yılında iflas etmiş, 17 ay boyunca bankalar kredi alacakları olan tarafından yönetilmiş fakat iflastan çıkarılamamıştı.

2021 Temmuz ayında Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi kararıyla şirkete ‘Yönetim Kayyumu’ olarak atanan iktisatçı, mali müşavir Selahattin Bal, altı ayda yaptığı çalışma ile 2021 verileri ile Yeni Elektrik Üretim Şirketini iflastan çıkartıp, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 500 büyük şirket arasında, 313. Sıraya getirdi.

Kısa sürede 750 Milyon Lira’nın üzerinde kar açıklayan şirket, bankalara olan borçlarını da ödemeye başlayarak iflastan çıkma aşamasına geldi. Selahattin Bal’ın başarısı 500 büyük şirket patronlarının dikkatlerini çekmiş durumda.

Bal, fırsat buldukça geldiği Safranbolu, Yazıköy tutkunu olarak biliniyor.

Editör: Haber Merkezi