Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, iki hafta önce gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulun ardından ilk ziyaretini Karabük’e yapacak.

Pazartesi akşam saatlerinde Karabük’e gelmesi beklenilen Değirmenci’nin ilk ziyareti Kardemir olacak. Baştemsilciliğe, ardından Genel Müdürlüğe ziyaretler yapacak olan Sendika Başkanı, Karabük Şubesini de ziyaret edecek.

Salı günü Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinin de gerçekleşeceği Değirmenci’nin Karabük turu, siyasi partilere yapacağı ziyaretler ile tamamlanacak.

KARABÜK’E GELİŞİ HAYIR MI, ŞER Mİ?

Yunus Değirmenci’nin kongreden sonra ilk ziyaretini Karabük’e yapmasına çeşitli anlamlar yüklenirken, farklı yorumlarda yapılıyor.

Karabüklü Recep Akyel karşısında çok az bir oy farkı ile Genel Başkanlık konumunu koruyan Değirmenci’nin ziyaretini bazı kesimler ‘gövde gösterisi’ olarak nitelendirirken, bazı kesimler ise ‘Karabük şubesinde yapmayı planladığı büyük operasyon öncesi altyapı oluşturmaya geliyor.’ Olarak nitelendiriliyor.

YUNUS DEĞİRMENCİ, SAMİMİ DEĞİL Mİ?

Recep Akyel karşısında az bir oy farkı ile Genel Başkanlık konumunu zor koruyan Yunus Değirmenci, birleştirici, bütünleştirici mesajlar vermiş, ‘ötekileştirmeyeceğiz, hesaplaşmayacağız’ demişti.

Söylemleri ile kafasının arkasındakilerinin farklı olduğuna yönelik göstergeler ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Özellikle Twitter’de açılan ve kimler tarafından paylaşımların yapıldığı gizli tutulan bazı hesaplar üzerinden, Kardemir içinde başta temsilciler olmak üzere, Recep Akyel’e destek verenlerden hesap sorarcasına paylaşımlar yapılıyor, hedef gösteriliyor.

Yunus Değirmenci’ye yakın isimler tarafından açılan bu sosyal medya hesapları üzerinden kışkırtıcı, bölücü söylemlerin ve hesaplaşmaya yönelik paylaşımların yine Değirmenci’nin bilgisi dahilinde yapıldığı görüşü ağır basmaya başladı.

Söz konusu bu sosyal medya hesaplarının kimler tarafından yönetildiğini de Değirmenci’nin bildiğine inanılıyor.

HEDEF KARABÜK ŞUBEYİ BY PASS ETMEK Mİ?

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’a çok yakın durduğu, kongrenin artık geride kaldığı ve tam bir uyum içinde çalışma sergileneceği tavırlarını çizse de Karabük’ten Genel Merkez Yönetim listesine aldığı Mustafa Kılıç üzerinden Karabük şubesini etkisiz hale getirmeye çalışacağı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi